Ez győzelemmel ér fel!

KAMLER JÁNOS és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti DijonbólKAMLER JÁNOS és MEGGYESI BÁLINT (fotó) jelenti Dijonból
Vágólapra másolva!
2007.12.08. 23:42
Címkék
A középdöntő második fordulójában fordulatos rangadót vívtak a magyarok. A nagy iramú, látványos csatában igazságos döntetlen született. Vasárnap Románia lesz a mieink ellenfele.

Az eddig százszázalékos, erőtől és önbizalomtól duzzadó Németországgal szemben Tomori Zsuzsát és Balogh Beát hagyta ki a kapitány. Ismét hadra fogható volt a korábban megsérülő Vérten Orsolya. Nem kezdődött jól a meccs, hiszen két gólt lőttek a németek. Ezután azonban olyat láttunk, amilyet ezen a vb-n még nem: jól játszott válogatottunk.

Nagyon jól!

A félelmetes Nadine Krause, Grit Jurack duót, amennyire csak lehetett, kikapcsolták a játékból a mieink, akiknek védekezésére egyébként sem lehetett panasz. Támadásban is remekeltek Görbicz Anitáék, és a már-már férfias tempótól sem fáradtak el. Ezt persze a németekről is elmondhattuk; szédületes volt, amit a két csapat produkált!

A szünetig ragyogóan kézilabdáztak a magyarok. Szűcs Gabriella védekezésben és támadásban is megbízható volt, Kovacsicz Mónika a szélről és beállóból is betalált (három góljából kettőt az utóbbi posztról lőtt), Ferling Bernadett kiválóan helyettesítette Görbiczet, és persze a kirobbanó formában játszó Pálinger Katalin is hírnevéhez méltón védett.

A varázslat a második félidőben is folytatódott.

Pálingert az sem zavarta, hogy véletlenül összefejelt Anna Loerperrel. Kapusunk úgy védett, ahogy a világ legjobbjához illik, és az ő bravúrjai jól hatottak a többi magyar lányra. Ferling szintén csúcsformában kézilabdázott, az óriási akarással küzdő Görbiczet pedig az olykor a kegyetlenség határát is átlépő német védelem sem tudta semlegesíteni. Szűcs és Kovacsicz is elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy 28–24re meglépett Németh András együttese.

Ekkor jött a rövidzárlat.

Az 55. percben Maren Baumbach kiegyenlített, egy perccel később pedig Anne Müller révén visszavették a vezetést a fekete mezesek. Aztán egy kapitális bírói tévedést „megkoronázandó”, Nora Reiche hétméteresével 30–28 volt az állás oda. Két perc sem volt hátra, s a németek már ünnepeltek, azt hitték, övék a két pont.

Óriásit tévedtek!

Előbb Ferling szépített, majd Pálinger (immár sokadszor) kivédte Jurack lövését, a mérkőzés utolsó mozzanataként pedig Szamoránsky Piroska kiegyenlített.

A magyar delegáció látványosan örült a sírból visszahozott pontnak, a maroknyi magyar szurkolótábor meg leginkább annak, hogy válogatottunk játéka kezd összeállni. Vasárnap a románok ellen hasonló folytatást remélünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik