Bravúr: három magyar gól a Liverpoolban

SOMOGYI ZSOLT jelenti LiverpoolbólSOMOGYI ZSOLT jelenti Liverpoolból
Vágólapra másolva!
2007.12.06. 23:34
Címkék

Nem mindennapi lehetőséghez jutott három tizennégy éves fiú. Mint arról többször beszámoltunk, az agárdi Sándor Károly Akadémia és az FC Liverpool együttműködési megállapodásának keretében a brit klub egy hétig vendégül látja a kék-fehéreket, és a „vörösök” három mérkőzésen tesztelik az MTK 1991-es születésűekből álló csapatát. Nos, a Liverpool kiemelt figyelemmel kíséri magyar partnerét, ezért kérte: néhány tehetséges 1993-as futballista is üljön repülőre, mert speciális teszt alá vetnék őket.

Így esett, hogy Adorján Krisztián, Holman Dávid és Vass Patrik a Liverpool akadémiai csapatában, a világhírű vörös mezben lépett pályára a Crewe Alexandra elleni edzőmeccsen. Már az öltözőben meglepetés fogadta őket: a mezük, nadrágjuk, sportszáruk ott lógott a fogason, és név szerint köszöntötték őket.

Azért ne tévedjünk: ha már valaki e sztárklub tagja lehet, minden eszközt megragad, hogy felhívja magára a figyelmet, azaz nem feltétlenül arra törekszik, hogy a számára ismeretlen magyarnak passzoljon, neki teremtsen helyzetet. Elképzelhető, milyen teljesítmény ezek után, hogy a Liverpool Adorján Krisztián remek lövésével és angol léptékkel mérve is látványos, erős fejesével kétgólos előnyre tett szert, hogy aztán Vass Patrik a védőket megbolondítva, a jobb szélről indulva ballal bombázzon a kapuba (Holman Dávid is ragyogóan futballozott): az 5–3-as végeredmény azt jelenti, hogy a mieink nélkül bajban lett volna a Pool ezen a meccsen. És mivel az egyik crewe-i védő saját kapujába talált, elmondható, a négy liverpooli gólból hármat MTK-sok szereztek…

Az angol klub akadémiai edzői azt mondják: már most el tudnák képzelni csapatukban Adorján Krisztiánt, akit idehaza is nagy tehetségnek tartanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik