Urbán Gábor négy gólja kiütést ért

A mérkőzésről tudósított: BENKŐ GÁBOR, BOTÁR LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: BENKŐ GÁBOR, BOTÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.11.30. 10:13
Címkék
Urbán Gábor négy gólt szerzett. Az MTK támadója egymaga verte meg a szolid ellenállást tanúsító Sopront, amelynek olasz edzője, Vincenzo Cosco meglepetésre megjelent az öltözőben. A kék-fehérek az első helyen várhatják a bajnokság február 23-i folytatását.

Hihetetlen.

Nevetséges.

Szánalmas.

Meglehetősen egyértelmű jelzők ezek, mégsem írják le tökéletesen azt a helyzetet, amely az FC Sopronnál uralkodik. A legfrissebb fejleményeken már csodálkozni sem érdemes. Tudniillik szerdán Vincenzo Cosco elköszönt játékosaitól, mondván, a fennálló körülmények miatt már nem tud segíteni a csapatnak (azt csak mi jegyezzük meg: eddig sem tudott...), ezért inkább visszatér Olaszországba. Vincenzo Cosco nyilván arra célzott, hogy honfitársain kívül gyakorlatilag mindenki – elnézést a kifejezésért – utálja a városban.

Korai volt azonban a játékosok öröme, mert alig lélegeztek fel a „szakember” távozását követően, ő csütörtök reggelre meggondolta magát, és Sopronban maradt. Különös szerencse, hogy az MTK elleni megismételt mérkőzésre már nem ő készítette fel az együttest: Végh Tibor pályaedző eligazítását az öltözőben ülve, csendben hallgatta végig, majd sok szerencsét kívánt az általa (is) lezüllesztett soproni csapatnak. Valaki állítólag megjegyezte, inkább tartott volna normális edzéseket, mert akkor talán nem állna kieső helyen a bajnokságban, és esetleg az MTK ellen sem játszott volna teljesen alárendelt szerepet a Sopron. Az első félidőben ugyanis a kék-fehérek minden tekintetben a hazaiak főlé nőttek. Futásban, összjátékban, védekezésben és támadásban, a párharcokban, a helyzetek kidolgozásában, illetve értékesítésében is jobbak voltak.

A második félidőben a vendégcsapat szemernyi kétséget sem hagyott afelől, hogy ezen a mérkőzésen csakis övé lehet a három pont: gyors, rövid passzos játékkal, nagyszerű ritmusváltásokkal, helyzetek sokaságával zilálta szét a Sopront.

Ezt látva, tapasztalva talán nem is volt túlzás a soproni szurkolók reakciója, amikor a hajrá perceiben azt skandálták: „Sopronban meghalt a foci!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik