Bravúrra készülnek a fiatalok

PIETSCH TIBOR, ZOMBORI ANDRÁSPIETSCH TIBOR, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.09.11. 23:33
Címkék

A pénteki, San Marino elleni 6–1-es idegenbeli győzelmet követően hazai pályán folytatja a szereplést az U21-es válogatott: a Róth Antal által irányított együttes emberpróbáló feladat előtt áll, hiszen az aktuális ellenfél, Szerbia csapata a hetedik helyen található az európai ranglistán...

Ha ebből indulunk ki, akkor elmondhatjuk, a Szusza Ferenc Stadionban 18 órakor kezdődő találkozónak a vendéggárda az esélyese, ugyanakkor az is igaz, a szerb fiatalok sem verhetetlenek. Erre jó példa csoportbéli első mecscsük, amikor hazai környezetben 1–1-es döntetlent játszottak a lettekkel, akiket Magyarország később 1–0-ra legyőzött. Nem könnyíti meg a magyar válogatott helyzetét, hogy a vendégek szövetségi edzője, Szlobodan Krcsmarevics ismét számolhat a legnagyobb sztárnak számító, korábban a felnőtteknél figyelembe vett Esanyol-játékos Milan Szmiljanics játékával.

A San Marino elleni fölényes sikerből önbizalmat meríthetnek a magyar futballisták, azonban azt is tudniuk kell, csakis akkor van esélyük jó eredmény elérésére, ha nem lesznek olyan hullámvölgyek a játékukban, mint a pénteki Eb-selejtezőn. A helyzetkihasználás javítása éppoly fontos, mint hogy a védekezés pontosabbá váljon, és ha mindenki közelít tudása maximumához, a bravúr sem elképzelhetetlen.

„Videóról láttuk a szerbek Lettország és Fehéroroszország elleni meccsét, így vizuálisan is megtapasztalhattuk, amit hallomásból tudtunk: ellenfelünk jelentős játékerőt képvisel – mondta a keddi edzést megelőzően Róth Antal. – A szerb labdarúgók duzzadnak az önbizalomtól, és mert a fehéroroszokat veszélyesebb ellenfélnek tartják, mint bennünket, szombati három egyes győzelmük után ez hatványozottan igaz. Tény, a párharc esélyesei nem mi vagyunk, azonban mindent elkövetünk a győzelem érdekében.”

A magyar U21-es válogatott várható összeállítása a Szusza Ferenc Stadionban 18 órakor kezdődő, a bolgár Hriszto Risztoszkov által vezetett öszszecsapásra: Bogdán – Sipos T., Kovács G., Guzmics, Varga R. – Farkas B, Demjén, Laczkó, Ivancsics – Hrepka, Szalai Á.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik