Kékek kiütötte kékek

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, VOLESZÁK GÁBORA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, VOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.03. 23:37
Címkék
A kék-fehér klubszíneket viselő két csapat, az MTK és a ZTE összecsapását a hazai csapat nyerte meg úgy, hogy a vezetést a vendégek szerezték meg. Az MTK ismét leckét adott a korszerű labdarúgásból.

„Na, de hol van Waltner Róbert?” – tette fel a kérdést a bemelegítéshez kikocogó zalaiakat megpillantva a maroknyi vendégtábor egyik tagja.

A kérdés jogos volt, ugyanis hiába szerzett eddig a bajnokságban hat találatot, és játszott általában gólveszélyesen Waltner Róbert, a támadó az MTK elleni rangadón Szlavko Petrovicstól háromszéknyire, a kispadon találta magát. Pedig a harmincéves támadó nem veszett össze senkivel, nem bajlódott sérüléssel, sőt még csak nem is pihentette őt (merthogy nem volt miért) a zalaiak szerb-német mestere. Szlavko Petrovics csupán azt gondolta, az MTK elleni idegenbeli taktika úgy kívánja, Waltner Róbert ezúttal a cserepadon kezdje a találkozót. A ZTE vezetőedzője gyorsabb, jobbára ellentámadásokon alapuló taktikát dolgozott ki a kék-fehérekkel szembeni mérkőzésre, ennek szellemében pedig nem volt szívbajos, szemrebbenés nélkül hagyta ki a csapat eddig legeredményesebb támadóját. De könynyen elképzelhető, valamelyest az is közrejátszott Waltner Róbert mellőzésében, hogy a csatár eddig idegenben még egyszer sem volt eredményes ebben a szezonban.

Szlavko Petrovics döntésének helyessége aztán gyorsan beigazolódott, még negyedóra sem telt el a mérkőzésből, amikor a Zalaegerszeg megszerezte a vezetést, ráadásul a két elöl, egyébként tagozódva játszó támadó, Mahamadou Diawara és Damir Pekic főszereplésével. Korszerű, tetszetős támadásból lőtt gólt a ZTE, s ezt látva a hazaiak szakmai igazgatója, Garami József is változtatott: Kulcsár Tamás és Pál András helyet cserélt, néhány perccel később pedig az előbbi bal oldali beadása után már egyenlített is az MTK.

Az elején emlegetett gyors zalai támadásokból a fordulást követően már kevesebbet láthattunk, és Waltner Róbertet bizony még akkor sem küldte pályára Szlavko Petrovics, amikor a vendégek csatárjátékából már teljes mértékben hiányzott a szellemesség és a veszély. Az MTK vezető gólja azonban már Waltner Róbertet is pályára követelte, ám a találkozó ezen periódusában a hazaiak már nem csupán jobban játszottak, ugyanis a végjátékban rendre olyan megoldásokat választottak, amelyek végén még két gólt lőttek a ZTE-nek. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ám a fordulást követően a hazaiak egyértelműen a Zalaegerszeg fölé nőttek, így a taktikai csatából ezúttal Garami József került ki győztesen, s a lefújást követően Szlavko Petrovics elegáns kézfogás kíséretében nem is felejtett el gratulálni kollégájának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik