Még nem álltak össze a lilák, így elmaradnak a győzelmek

URBÁNYI ISTVÁN az Újpest edzője a sikertelenségrőlURBÁNYI ISTVÁN az Újpest edzője a sikertelenségről
Vágólapra másolva!
2007.08.18. 23:51
Címkék

Kétgólos hátrányból fordított az Újpest Siófokon, ám az izgalmas kezdést mérsékelt folytatás követte: döntetlen otthon a ZTE és idegenben az MTK ellen, majd vereség a Megyeri úton a Kaposvártól. Négy meccs, öt pont, ez azt jelenti, hogy ha a lilák kikapnak Kispesten, tíz ponttal leszakadnak a piros-fehér-feketéktől. Ez már jelentős hátránynak mondható egy magát bajnokesélyesnek kikiáltó együttes esetében.

Lássuk, miért nem az igazi az Újpest.

1. A sok új játékos még nem csapat

Sok új játékos érkezett, de mintha nem mindegyik lenne meghatározó ember a posztján. Ilyen típusú csapatépítés pedig a világon mindenhol időigényes feladat. Noha a jelenlévők jót derültek azon a jeleneten, amikor a kameruni Sadjo Haman magyarul beszélt a dél-koreai Li Do Kvonhoz, aki persze egy kukkot sem értett, a kis történet mégis jelzi: a csapaton belüli kommunikáció messze van a tökéletestől – és ez a pályán üthet vissza. Főleg olyan csapat ellen, amelynek tagjai évek óta együtt játszanak (lásd Kaposvár).

2. Bizonytalan

a védelem

Vaskó Tamás Angliába szerződött – a középső védő pótlása mindig nehéz feladat, még ha a válogatott hátvédet a szakértők nem is tartják pótolhatatlannak. Vele mindenesetre szilárdabbnak tűnt a lilák hátsó alakzata. Ráadásul még szerencséje sem volt az Újpestnek, hiszen a legutóbb ezen a poszton játszó, rutinos labdarúgónak számító Pető Tamás hamar megsérült.

3. Gyenge helyzetkihasználás

Kovács Zoltán csak kispados, Tisza Tibor sérült, Rajczi Pétert szorosan őrzik a védők, így nem csoda, hogy az Újpest legutóbbi három mérkőzésén csak egy gólt szerzett. A kapura szintén veszélyes Foxi Kethevoama gyakran kerül helyzetbe, de rendre kihasználatlanul hagyja őket.

4. Túl nagy a teher

A korábbi fiatalítási hullámnak azzal vetettek véget, Újpesten nincs idő arra várni, hogy beépítsék a tehetségeket, mert itt mindig a bajnoki cím a cél – még akkor is, ha ez az utóbbi 28 évben csak két alkalommal sikerült. Ám úgy tűnik, a vezetők igényének a játékosok nem tudnak megfelelni.

5. Szurkolói türelmetlenség

A rendkívüli hangerővel és hűséggel büszkélkedő újpesti fanatikusok is várják, követelik a sikereket, és ez mintha bénítólag hatna egy-egy játékosra. Igaz, egy profinak mindig a maximumot kell nyújtania, bárki bármit vár tőle.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik