A ruházat is fontos tényező a fitnesztermi edzés hatékonyságában

Vágólapra másolva!
2007.06.21. 10:58
Elcsépelt dolog, hogy a ruha teszi az embert; ám ez mégis igaz a hétköznapi viseletre, a kiemelt alkalmakra és természetesen az edzés idejére is. Ahogy máshol, a fitneszteremben is nagyban meghatározhatja a hangulatot, hogy mit viselünk.
A praktikai és kényelmi szempontok mellett az edzésholmi összepakolásánál érdemes figyelembe venni, hogy minél jobban tetsszünk magunknak az adott sportruházatban. Ha jól érezzük magunkat, akkor nyugodtabbak és magabiztosabbak leszünk, így jobban tudunk koncentrálni az edzésmunkára. A nem megfelelő ruhában való feszengés kiküszöbölése nagyobb koncentrációt eredményez, amely egyértelműen növeli az edzés hatékonyságát, így gyorsabban érheted el célodat is.

A fitnesztermi öltözködés olyannyira fontos az edzésmunkában, hogy az aerobik sportruházat ma már külön iparág lett. Néhány éve még csak egy-egy érdekesebb tornaruhával lehetett találkozni, míg mára már a legnagyobb világcégek is felismerték e szegmens fontosságát, és speciálisan a fitnesz-aerobik mozgáshoz fejlesztett termékcsaládokat dobnak piacra. A multinacionális vállalatok mellett idővel megjelentek azok a hazai vállalkozás is, melyek minőségi ruházatot kínálnak a sportolni vágyóknak.

A hatalmas kínálatból érdemes tehát kiválasztani azt a ruhadarabot, amely illik a személyiségünkhöz, hiszen ezáltal hatékonyabbá tehetjük edzéseinket.

fitnesz.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik