Liberopulosz a 95. percben mentette meg a görögök becsületét

Vágólapra másolva!
2007.06.06. 23:20
Vért izzadt a moldáv válogatott ellen a görög csapat, de Liberopulosz 95. (!) percben szerzett góljával csak begyűrte a három pontot Otto Rehhagel gárdája. Bosznia-Hercegovina is hozta a kötelezőt, de ők is csak egy soványka góllal győzték le Máltát.
A görög Fanisz Gekasz (balra) és a moldáv Valeriu Catinsus gyötri egymást
Reuters
A görög Fanisz Gekasz (balra) és a moldáv Valeriu Catinsus gyötri egymást
A görög Fanisz Gekasz (balra) és a moldáv Valeriu Catinsus gyötri egymást
Reuters
A görög Fanisz Gekasz (balra) és a moldáv Valeriu Catinsus gyötri egymást

A C-csoport a magyar válogatott Norvégia elleni fellépésével indult, de Oslóban sima vereséget szenvedett Várhidi Péter együttese.

A csoport másik két találkozóján is a várt hazai győzelem született, ám egyik sem volt ilyen meggyőző, mint a skandinávok sikere.

A magyar válogatottat szombaton megverő görög nemzeti tizenegy ezúttal Moldovát fogadta. Otto Rehhagel több helyen is változtatott a négy nappal korábbi kezdőcsapatán, bekerült Nikopolidisz, Gumasz és Pacazoglu is.

Ahogy várható volt, a görög válogatott kezdett aktívabban, de a vezető gól megszerzésére harminc percet kellett várni: Pacazoglu ment el a jobb oldalon, majd beadott, középen Hariszteasz érkezett, és a hálóba bólintott.

A vezető gólt azonban nem követte folytatást, Otto Rehhagel cserével próbálta felrázni csapatát: a magyarok ellen villogó, ezúttal azonban kevesebbet mutató Gekasz helyére Liberopuloszt küldte be a 64. percben. Mint a végén kiderült, nyerő csere volt…

A 80. percben mint derült égből a villámcsapás, úgy érte a görögöket a moldáv csapat egyenlítő gólja: Frunza lapos lövése kikötött Nikopolidisz hálójában.

Már-már úgy tűnt, a játéknap egyik legnagyobb – ha nem a legnagyobb – meglepetését okozza a vendégcsapat, amikor a ráadás ötödik percében Liberopulosz betalált a jobb alsó sarokba, megmentve a görög együttest a szégyentől.

Szarajevóban a máltai válogatott vendégeskedett, és a hazaiak az első helyzetüket ki is használták: Dzseko passzolt Muszlimovicshoz, aki Muscat hálójába lőtt.

A gyors találat után azonban nem volt folytatás, és bár Muscat kapusnak kellett néhányszor védenie, a másik oldalon szórványos ellentámadások veszélyeztették Guszo kapuját is.

Az eredmény azonban nem változott, a bosnyák együttes minimális különbségű győzelemmel szerezte meg a kötelező három pontot.

EB SELEJTEZŐK

C-CSOPORT
Görögország-Moldova 2-1 (Hariszteasz 30., Liberopulosz 90+5. ill. Frunza 80.)
Bosznia-Hercegovina – Málta 1-0 (Muszlimovics 6.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik