A jól játszó Vasas átszakította a gátat

RODICS DÁNIEL, ROSTA VIKTORRODICS DÁNIEL, ROSTA VIKTOR
Vágólapra másolva!
2007.04.29. 00:00
Címkék
A Vasas hazai környezetben simán nyert (13–9) az orosz Csehov ellen az Euroliga C-csoportjának 6. (utolsó) fordulójában, és mivel az Eger pontot vesztett, bejutott a negyeddöntőbe.

„Rossz formában vagyunk. Át kell szakadnia a gátnak, utána megindulunk felfelé” – mondta a Vasas–Csehov Euroliga-meccs előtti napon Varga Dániel. A gát rögtön az első negyedben átszakadt, nem is állt semmi a Vasas útjába ezután! Az első pillanattól remekül pólózott a magyar gárda, az oroszok eleinte csak kapkodták a fejüket, nem tudták tartani a lépést az alig hibázó házigazdával. A második negyed kezdetén már öt góllal vezetett a Vasas (8–3), a különbség a folytatásban sem csökkent jelentősen. A szünetben, négygólos vezetésük tudtában nyugodtak is lehettek volna a magyar együttes tagjai, hiszen a győzelmük nem forgott veszélyben, de közben az Eger–Pro Recco meccsre is gondolniuk kellett, hiszen az egriek pontvesztése nélkül a Csehov elleni siker mit sem ér… A félidőben döntetlenre állt az Eger (5–5), ekkor tehát a Vasas mondhatta magát továbbjutónak.

A nagyszünet után is jól játszott, s magabiztosan őrizte előnyét a hazai gárda a Komjádi uszodában, a kulcsemberek közül Steinmetz Ádám, Hosnyánszky Norbert és Varga Dániel ezúttal gólerősen pólózott, Földi László edzőnek egyedül a gyatra emberelőny-kihasználás miatt fájhatott a feje. A végső dudaszó pillanatában 13–9 állt az eredményjelzőn, de ezzel még nem ért véget az este a Komjádi uszodában…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik