Teljes az összhang

A mérkőzésről tudósított: BOTÁR LÁSZLÓ, KEMÉNY KRISTÓFA mérkőzésről tudósított: BOTÁR LÁSZLÓ, KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.04.22. 23:06
Címkék
Légiósai vezérletével győzött a magyar bajnokság „román” csapata, a hat külföldit is a kezdőbe állító Sopron.

Hiába gondolt egy merészet a soproni bevásárlóközpontban működő fodrászat üzemeltetője, és ragasztotta ki a bejárat mellé a Sopron–Pécs mérkőzésre figyelmeztető plakátot, nem tudott „kozmetikázni” az immár megszokottnak mondható alacsony nézőszámon.

Az viszont több szurkolónak már az együttesek kivonulásakor feltűnt, hogy a hazaiak kezdő tizenegyében ezúttal többségben voltak a légiósok, mint a magyar futballisták: hat román játékos lépett pályára, ám még mielőtt néhány soproni szimpatizáns bírálni kezdhette volna az olasz edző válogatási szisztémáját, egy szögletrúgás után Marius Radu fejelt Herbert Roland kapujába. Tehát már az első félidőben nagy volt az öröm a hazai oldalon, hiszen amellett, hogy vezetést szerzett a csapat, a kora délután lejátszott MTK–Tatabánya találkozón is a soproniaknak kedvező eredmény született. Minden játékos tisztában volt azzal, ha három pontot szerez a PMFC ellen a gárda, négy pontra megléphet a vereséget szenvedő Tatabányától. A Pécs viszont úgy lépett pályára, hogy ha kikap, bajba kerülhet. A lázas beteg Sztipánovics Barnabás és Kulcsár Árpád távollétében Nógrádi Árpádra hárult volna a gólszerzés feladata, ám a fiatal csatárt felőrölte a remekül megszervezett hazai hátvédsor, és hiába futballozott támadóbb szellemben Pest Krisztián és Szatmári Lóránd is, a vendégeknek nem sikerült nagy gólhelyzetet kialakítaniuk. A Sopron viszont a második ziccerét is gólra váltotta, és ismét az egyik román labdarúgó volt eredményes: Horváth András parádésan löbbölt a védők mögé, Laurentiu Rus pedig elpöckölte a labdát a kifutó Herbert Roland mellett.

Keszei Ferenc a szünetben beküldte a remek fizikai adottságokkal bíró Győri Jánost a pécsi csatársorba, azt gondolva, hogy a magas futballista majd sikeresen lefejeli a labdát a társainak, esetleg maga is helyzetbe kerül egy-egy beívelésnél. Ám mégsem ő, hanem a másik cserejátékos, Sipos János szépített, miután a beadásra szánt labda lecsúszott a lábáról, és Takács kapus fölött a kapuba hullott. Hiába rohamozott a második félidőben a PMFC, egyenlíteni már nem tudott, sőt, a hajrában a hazaiak szereztek újabb gólt.

Ezen az estén a Sopron örülhetett, s nemcsak a 3–1-es győzelme, hanem a nap további eredményei miatt is, hiszen több riválisa vereséget szenvedett, így Dario Bonetti csapata egy leheletnyivel jobb helyzetbe került.

A pécsiek viszont kezdhetnek izgulni. ½

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik