Mindenki elégedett volt

A mérkőzésről tudósított: VAJDA GYÖRGY, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: VAJDA GYÖRGY, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.04.22. 23:06
Címkék
Eseménydús, jó meccsen hazai pályán pontot vesztett a Honvéd, ami mostanában nem jellemző a csapatra. Ezért a vendég Fehérvárt illeti dicséret, amely egyenrangú partnere volt a honvédosoknak. Az edzők és a szurkolók is elégedettek voltak.

Ha valamiből, akkor a szerdai Honvéd–Vasas Magyar Kupamérkőzésből erőt meríthettek az FC Fehérvár labdarúgói. A hétközi találkozón olyan történt, ami tavasszal a Bozsikstadionban még nem: a kispesti futballisták nem tudták legyőzni az aktuális ellenfelüket. Bármilyen hihetetlen, az őszt végigbukdácsoló fővárosi klub a tavasszal odahaza valamennyi riválisát legyőzte, és felülmúlta az MTK-t is a Magyar Kupában, a Mészöly Géza irányította angyalföldi csapat azonban képes volt döntetlenre a Honvéd ellen.

Ha ebben a párosításban az ősszel mérkőztek volna meg a felek, akkor az FC Fehérvár lett volna a mérkőzés favoritja, mostanra azonban változott a helyzet. A horvát Marijan Vlak edzette székesfehérváriak ugyanis erősen bukdácsolnak a tavasszal – a legutóbbi fordulóban például kétgólos előnyt szórakoztak el, és szenvedtek 3–2-es vereséget a Tatabánya otthonában –, és ha az első 17 mérkőzésen nem szerepelnek annyira eredményesen, bizony most a bentmaradásért küzdenének.

Már az összecsapás első percében előnyhöz juthatott volna a vendég tizenegy, Sandro Tomic azonban bravúrral védeni tudta Nagy Dániel lövését. Nem sokkal később a Kispest előtt adódott gólszerzési lehetőség egy olyan szabadrúgásvariáció végén, amelyet jól láthatóan alaposan begyakoroltak a labdarúgók. Hercegfalvi Zoltán ugyan nem tudott a hálóba találni, de ez a megmozdulás is jelezte, mindkét csapat gólra törően futballozik, és a három pontot szeretné megszerezni. A vendégek csapatszerkezetét elemezve megállapíthattuk, hogy Mario Bozsics ezúttal nem a jobb oldalvonal mellett, hanem beljebb helyezkedve, elsősorban védekező feladatot ellátva játszik, valamint azt is, hogy az egy szem támadó, Juszuf Dajics a pálya tengelyéből indulva rendre kihúzódik a bal szélre, s ilyenkor a középpályáról Julinho nyomul fel a helyére. A hazaiak vezető találata előtt a Fehérvár kapusa, Sebők Zsolt talán túlzottan bízott benne, hogy a szögletből belőtt labda a kezében landol majd, csakhogy Abraham megelőzte, és az előny máris a házigazdánál volt. Jó félórai futballt követően ugyancsak szögletrúgás után egyenlített a vendégcsapat: a korábban éppen Kispesten futballozó Baranyai Tibor volt a gólszerző. Az első játékrészről még annyit mindenképpen el kell mondani, hogy rendkívül eseménydús volt, helyzetek mindkét kapu előtt adódtak, s a Bozsik-stadionba kilátogatók joggal bizonygatták: megérte jegyet váltani erre a találkozóra.

A fordulást követően sem volt gond a pályán lévők akarásával, vállalkozókedvével, a nézők továbbra is „fogyasztható” futballt kaptak a pénzükért. Jó volt látni, hogy egyik csapat sem elégszik meg az egy ponttal, és hogy mindent megtesz a győzelemért. A hazaiak trénere, Supka Attila felmentette a mérkőzésen a kispadon kezdő Szabó Tibort, Ivancsics Gellértet és Igor Bogdanovicsot is, azaz három olyan futballistát, aki egyébként alapembernek számít Kispesten. Az erősítés ellenére a hazaiak nem tudták megszerezni a győztes találatot, és ez feltétlenül a szervezetten játszó FC Fehérvár dicsérete.

El kell mondani, ha a vendégek a korábbi tavaszi mérkőzéseiken is hasonló akarással, szervezettséggel futballoztak volna, akkor jóval több pontot szereznek a korábbi fordulókban. Az FC Fehérvárnak végül sikerült az, ami a tavasszal a Bozsik-stadionban csak a Vasasnak, döntetlent játszott a Honvéddal és ezzel maga mögött tartotta riválisát a táblázaton. ½

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik