A REAC nagy előzése

A mérkőzésről tudósított: BENKŐ GÁBOR, BOTÁR LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: BENKŐ GÁBOR, BOTÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.04.01. 00:45
Címkék
Kiesési helyosztónak nevezhetjük a Sopron és a REAC csatáját, hiszen az NB I-es búcsúzás elől menekülő rákospalotai reményeket csak a győzelem éltethette. A régi-új edzővel, Dario Bonettivel készülő Sopron végül kikapott, így helyet cserélt a táblázaton a REAC csapatával.

Az eredménytelenség elégedetlenséget szült: a soproni szurkolók azzal tüntettek, hogy csak negyedórával a kezdés után foglalták el megszokott helyüket a lelátón. Vízer László Máriusz tulajdonos, a sok-sok idegenlégiós, illetve a rekordszámú edzőváltás (szombaton már a régi-új edző, Dario Bonetti ült a padon) ellen demonstráltak így.

A REAC rendkívül egységes csapat benyomását keltette a találkozón, játékosai óriási motivációval léptek pályára: a tét persze nem volt kicsi, hiszen REAC-győzelem esetén a fővárosiak megelőznék a Sopront, és elmozdulnának a kieső helyről. Nem véletlen, hogy a vendégcsapat szó szerint küldetésnek tekintette a mérkőzést, amelyen nem csupán a három pontért, hanem – olvasható volt a REAC honlapján – a Sopronból korábban kirúgott sok-sok magyar edzőért is futballozott.

Ez a hozzáállás aztán megmutatkozott a félidő első részében is, amikor a vendégek többet birtokolták a labdát, és játékban is egyértelműen a Sopron fölé nőttek. Önbizalom tekintetében is láthatóan jobban álltak a rákospalotaiak, vezető góljuk cseppet sem volt váratlan. A kettős kiállítás azonban a sárga mezeseket zavarta meg jobban, ezután hatalmas védelmi hibát kihasználva egyenlített a Sopron, mit több, meglehetősen gyatra játéka ellenére a vezetést is átvette. Lassan ismét magára talált a REAC, és a félidő lefújása előtt egyenlített.

A REAC a folytatásban is megmutatta, hogy minden tekintetben jobb csapat, mint a Sopron. Egyrészt Aczél Zoltán a cserékkel jobban nyúlt bele a mérkőzésbe, együttese eleve szervezettebb volt, továbbá a fölény az egyéni képességekben is megmutatkozott. A hazaiak csupán Takács Tamás kapus bravúrjainak köszönhették, hogy nem szenvedtek súlyosabb vereséget, mert például Torma Gábor semlegesítése komplett védelmük számára megoldhatatlan feladatot jelentett. Sok gondot okozott Tóth Norbert, és amíg a pályán volt, Somorjai Tamás is, ráadásul a védőjátékosok is gyakran felzárkóztak a támadásokhoz, gyakorta létszámfölényt kialakítva a soproni térfélen.

Mondani sem kell, a tudatosabb futballt bemutató REAC győzelme megérdemelt. A Sopronnál viszont – nem először írjuk le – nagy gondok vannak, és világos az is, hogy a problémákat nem az oldaná meg, ha Dario Bonettit a jövő héten menesztenék.

Úgy tűnik, nincs edző, aki ezen a csapaton most segíthetne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik