Veszni látszik az 50 millió

A mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, VAJDA GYÖRGYA mérkőzésről tudósított: KEMÉNY KRISTÓF, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.03.23. 23:41
Címkék
Többszörösen is volt tétje a csütörtök késő esti Magyar Kupanegyeddöntőnek az Üllői úton: kiderülhetett, hogy létezik-e osztálykülönbség az NB II-ben szereplő Ferencváros és az élvonalbeli Vasas között: az anyagi gondoktól gyötört zöld-fehéreknek csak a továbbjutás fial sok pénzt a főszponzortól.

Ha valaki nem lenne vele tisztá ban, mennyire fontos mérkőzés várt a Ferencvárosra a Magyar Kupa negyeddöntőjében, íme néhány információ: az FTC egyik fő támogatója, a T-Mobile például abban az esetben, ha a Fradi megnyeri a sorozatot, illetve feljut az első osztályba, ötvenmillió forintot utal át a klub számlájára, s ehhez természetesen a zöld-fehéreknek túl kell lépniük a Vasason. Ami még ennél is pikánsabb: az idei szezont az angyalföldi csapat éppen a Ferencváros kizárása miatt kezdhette el az élvonalban, s ezt a fradisták nem tudják egykönnyen elfelejteni. Ezt jól példázza, hogy amikor az egyesület közvélemény-kutatást tartott az FTC-drukkerek körében, hogy melyik csapatot szeretnék kupaellenfélnek, a zöld-fehér szurkolók nem az Újpestet, hanem a Vasast jelölték meg.

A Fradira tehát igazi presztízscsata várt, s tudták ezt a drukkerek is, így annak ellenére, hogy a tévéközvetítés miatt meglepően későn kezdődött a találkozó, mégis nyolcezren kilátogattak az Üllői úti stadionba. Bécsből is érkeztek olyanok, akik a Fradi sikeréért izgultak: az FTC testvércsapata, a Rapid Wien fanatikusai közül százan jöttek Budapestre, és nem érkeztek üres kézzel: átadták ugyanis azt a majd egymillió forintról szóló csekket, amely összeget a télen a Ferencváros támogatására gyűjtöttek. Sőt további százegyezer forint is befolyt a kasszába, ugyanis egy drukker ennyi pénzért vásárolta meg a mérkőzés kezdő rúgását.

Az első kapura lövést is a zöldfehérek jegyezhették: Csepregi Richárd próbálkozását csak nagy nehezen hárította Németh Gábor kapus a második perc végén. A Vasas futballistái azonban nem ijedtek meg a hazaiaktól, és az első néhány perc riadalma után felengedtek, s megpróbáltak kontrajátékra berendezkedni. A Fradi az első negyedórát követően átadta a területet a vendégeknek, akik köszönték szépen a „gesztust”… Gellei Imre meg sem várta a szünetet, változtatott csapatán. Kiderült, Horváth Dávid játéktudása egyelőre még messze van az első osztálytól, így az ő helyét Fitos László vette át. A Fradi futballja azonban a csere után sem javult, a második félidő elején is a Vasasnak adódtak gólszerzési lehetőségei, ám Lázok János két alkalommal is harmatgyenge lövést eresztett meg az FTC tizenhatosának előteréből. Ahogy telt-múlt az idő, a hazai labdarúgók egyre idegesebbek lettek, s bár a Fradi átvette az irányítást, hátul is figyelniük kellett a zöld-fehéreknek, mert pályára lépett Kenesei Krisztián, akinek minden megmozdulásán látszott, hogy életveszélyes a kapu előtt, mi több, hogy remekül érzi a kaput, a hajrában be is bizonyította. Hiába adott bele mindent a Ferencváros, az egyenlítésre már nem futotta az erejéből, így a Vasasnak nem csupán egyosztálynyi, hanem megnyugtató kétgólos előnye is lesz a visszavágóra...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik