Norvég duplával kezdődött

O. Z.O. Z.
Vágólapra másolva!
2007.02.23. 00:33
Címkék
Kettős norvég sikert hozott az északisí-világbajnokság első napja, amelyen a sífutók sprintversenyei szerepeltek a programban.
A Sapporo Dome-ban rendezett megnyitóünnepségre és az azt követő első (félig) fedett pályás sífutó-vb-futamra 23 néző volt kíváncsi, akik meggyőződhettek róla, hogy a norvég Jens Arne Svartedalt a sprintben lehetetlen lehagyni. A stadionban rajtoló, majd egy szabadtéri kör után ide visszatérő versenyzők némelyike – elsősorban a svéd Mats Larsson – ugyan megpróbálta a célegyenesbe kanyarodva ledolgozni hátrányát a szakági Világkupában élen álló Svartedallal szemben, ám erre kevés esélyük volt. A négy magyar induló közül senki sem verekedte be magát a negyeddöntő harmincas mezőnyébe, a legjobb helyen (54.) Tagscherer Zoltán végzett.A hölgyek között a szlovén Petra Majdic a rajt után az élre állt, ám a célegyenesben a norvég Astid Jacobsen jobban bírta a hajrát. Zámbó Viktória a 70. helyen végzett, mindössze a brazil színekben versenyző Franziska Becskehazyt előzte meg. VILÁGBAJNOKSÁG, SZAPPORO
Sífutás. Férfiak. Sprint (1.2 km, klasszikus stílus). Világbajnok: Jens Arne Svartedal (Norvégia), 2. Mats Larsson (Svédország), 3. Eldar Rönning (Norvégia), ...54. Tagscherer Zoltán (Magyarország), ...63. Tagscherer Imre (Magyarország), ...67. Holló Mátyás (Magyarország), 68. Cseke Csaba (Magyarország).
Nők. Sprint (1.2 km, klasszikus stílus). Vb: Astrid Jacobsen (Norvégia), 2. Petra Majdic (Szlovénia), 3. Virpi Kuitunen (Finnország), ... 70. Zámbó Viktória (Magyarország)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik