Anfield Road: szuperrangadó

SZELI MÁTYÁS, SZ. NAGY TAMÁSSZELI MÁTYÁS, SZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.01.20. 00:54
Címkék
Egyedi hétvégének néznek elébe az angol futball szerelmesei, a Premier League 24. fordulóját két szuperrangadó foglalja keretbe. Szombat kora délután a Liverpool a Chelsea-t fogadja, vasárnap délután pedig az éllovas Manchester United utazik az Arsenalhoz.
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Bár önmagában sem hangzik rosszul a Liverpool–Chelsea párosítás, külön pikantériát ad a találkozónak, hogy Rafa Benítez, a Liverpool spanyol, illetve José Mourinho, a Chelsea portugál menedzsere egyaránt századik bajnoki mérkőzésén ülhet majd jelenlegi együttese kispadján.

A jubileum előtt mindkét szakember nehéz napokat élt át, José Mourinho pozíciója megrendült, legalábbis arról szóltak a hírek, hogy hamarosan elköltözik Londonból, Rafa Benítez pedig az Arsenal elleni kupakudarcokon kesereghetett, január 6-án az FA-kupából, január 9-én pedig a Ligakupából verték ki a Poolt az „ágyúsok”.

A múlt a Chelsea és a portugál sikere mellett szól, elvégre José Mourinho „londoni uralma” alatt tökéletes (öt mérkőzésből öt győzelem) a Liverpool elleni mérlege. És mielőtt bárki is elkönyvelné, hogy a szombati lesz az utolsó, Liverpool elleni találkozója, nem árt figyelembe venni, amit a a portugál csütörtök este a BBC televíziós társaságnak adott interjújában mondott: A menedzser számára fontos, hogy a klubja akarja, szeresse és támogassa őt mindenben. Ha ez a támogatás őszinte és igazi lesz a jövőben, a szerződésem lejártáig szívesen maradok a Chelsea-nél.”

Ezután Roman Abramovics tulajdonos és Peter Kenyon klubigazgató térfelén pattog a labda…

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

A rangadó egyik szenzációja lehetne, ha Petr Cech, a Chelsea kapusa visszatérne, és újra bajnoki meccsen őrizné csapata kapuját. A cseh játékos koponyatörést szenvedett a Reading elleni októberi találkozón, de a mérkőzés előtti nyilatkozatok alapján – igaz, speciális, a rögbisek által használt speciális fejvédőben – az Anfield Roadon a kezdőcsapat tagja lesz.

„Tudom, hogy a visszatérésemmel nem kockáztatom az életem és az egészségem, és ez a legfontosabb – mondta Petr Cech. – Nem gondolkodom sokat a sérülésemen, mások sokkal jobban aggódnak értem. Egyébként pedig sohasem éreztem ilyen erősnek magam, mint most.”

Rajta kívül a balhátvéd Ashley Cole is visszatér, Claude Makelele eltiltás, John Terry és Joe Cole pedig sérülés miatt nem játszhat.

Ami a Liverpoolt illeti, bár a csapat ebben a szezonban nem teljesít meggyőzően, a hazai statisztikája figyelemre méltó, a Liverpool tizenegy találkozóból kilencet megnyert, kétszer pedig döntetlent játszott az Anfield Roadon, azaz otthon még veretlen. Igaz, ez sem feltétlenül mérvadó, hiszen a Ligakupában hazai pályán kaptak egy hatost az Arsenaltól.

Rafa Beníteznek az okozhatja a legnagyobb fejfájást, hogy három, egyaránt remek formában lévő csatára, Dirk Kuyt, Peter Crouch és Craig Bellamy közül kit hagyjon ki a csapatból, hiszen nem valószínű, hogy a Watford elleni hazai bajnoki után ezúttal is három támadóval rohamoztatná a Chelsea kapuját.


Simon András élménye: szomszédom Drogba

Idegeskedésnek nyoma sincs a Liverpoolnál a rangadó előtt, olyan jó volt a hangulat pénteken, hogy Simon András, az MTK jelenleg Liverpoolban tréningező fiatal csatára most kapta meg új becenevét, ezentúl Andynek szólítják a támadót. Azért érezhető, hogy közeleg a nagy mérkőzés, a tartalékcsapat, amellyel Simon András együtt készül, már a szokottnál korábban, nyolckor gyülekezik, hogy a tréning időben befejeződjön, és kényelmesen kiérjenek a stadionba, így az Anfield Road lelátóján ott lesz a magyar játékos.

A magyar már az ellenféllel is találkozott, hiszen abban a szállodában lakik, amelyben a Chelsea játékosai. Simon András már össze is futott a folyosón Didier Drogbával és a sérült John Terryvel.

Bajnoki statisztika

MUTATÓKLiverpoolChelsea
Bajnoki mérk.2323
Lőtt gólok3541
Gólátlag1.521.78
Kapura tartó lövések347318
Gólok/Lövések10%13%
Passzolási hatékonyság77%80%
Kapott gólok1617
Szerelések591602
Szerelési hatékonyság79%78%
Szabálytalanságok302301
Sárga lapok2839
Piros lapok3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik