Nagy harc a bentmaradásért

Munkatársaintól MunkatársaintólMunkatársaintól Munkatársaintól
Vágólapra másolva!
2007.01.11. 01:26
Címkék
A csapatok többsége már elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra, míg a picit „kényelmesebbek” ezen a héten rajtoltak, rajtolnak. A tabella szerinti négyrészes összeállításunkban a lehetséges változásokat mutatjuk be, no és azt, hogy az egyes kluboktól mit várhatnak szurkolóik a tavaszi idényben. Milyen felkészülést tart jónak az edző? Melyek lehetnek a tél nagy gondjai? Milyen változások várhatóak a keretben? Mikor lesz az első felkészülési meccs?
Genito Kispesten jó játékával elôtérbe került
Genito Kispesten jó játékával elôtérbe került
Genito Kispesten jó játékával elôtérbe került
Genito Kispesten jó játékával elôtérbe került
Genito Kispesten jó játékával elôtérbe került
Genito Kispesten jó játékával elôtérbe került

HONVÉD

Most a fizikum a legfontosabb

„A felkészülés megkezdése előtt két turnusban terheléses orvosi vizsgálaton vettek részt a játékosok doktor Petrekanits Máté felügyelete alatt. A különféle kondicionális felméréseket követően képet kaptunk arról, a labdarúgók milyen állapotban vannak fizikailag, ki mennyire terhelhető. Erre szükség is lesz, hiszen január nyolcadikától napközis rendszerben napi két edzésen vesznek részt a futballisták, míg február negyedikétől tíz napig Törökországban edzőtáborozunk, ahol négy-öt edzőmérkőzést játszunk.” (SUPKA ATTILA vezetőedző)

A Bozsik-stadion újjáépítésével a körülmények javultak, mi több, az új tulajdonos pénzt is hozott. Végre nyugodt felkészülés várhat a Honvédra, amelynek célja a középmezőnyhöz való felzárkózás lehet.
Miski Zoltán, Baranyai Tibor, Mészáros Attila, Takács Zoltán, Dancs Roland, Bartyik Norbert, Schrancz Balázs, Disztl Dávid, Lázár Zsolt, Gajda István, Sándor István már távozott, míg Szabó Tibor, Sandro Tomic, Szöllősi Ádám, Mogyorósi József, Ivancsics Gellért, Mico Szmiljanics, Edouard Ndjodo, José Manuel Rivera, valamint Dieng Cheikh Abass érkezett.

Január 17., Budafok: Honvéd–Budafok 15.30, január 20., Békéscsaba: Láza János-emléktorna

NS-prognózis: A keservesen összegyűjtött eddigi 19 pont mellé a tavasszal minden bizonnyal többet szerez majd a Honvéd. Supka Attila együttese alaposan megerősödött a téli szünetben, a középszerű futballisták helyére magyar szinten elfogadható játékosok érkeztek, és az sem mellékes, hogy a tavasszal már újra a Bozsik-stadionban játszhatja hazai mérkőzéseit a piros-fekete együttes.


REAC

Hozni kell a hazai meccseket

„A keret január másodikán találkozott, és az év első hetében futóedzések szerepeltek a programban. A tényleges felkészülés január nyolcadikán kezdődött. A folytatásban napi két edzésen vesznek részt a labdarúgók a stadionban lévő kisméretű műfüves pályán. Mivel az ősszel klubunk vezetői átengedték a pályánkat a stadionjából kitiltott Újpestnek, a megállapodás értelmében felkészülési meccseinket a Megyeri úti műfüvön játszhatjuk.” (ACZÉL ZOLTÁN vezetőedző)

Rákospalotán a csapat elnökének, Forgács Józsefnek köszönhetően az anyagi feltételek adva vannak, így ha tartja formáját a REAC, nem lehet gond a bentmaradással. Bár a klub vezetői szerint a kiesés elkerülése a reális cél, Aczél Zoltán vezetőedző szerint a 12. helyre is odaérhet a gárda.
Földvári Csabával, Szentpéteri Viktorral, Bozori Balázzsal és Nagy Gáborral közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. Schrancz Balázst a Bp. Honvédtól szerződtette a REAC. Felkerült az ifjúsági keretből három 19 esztendős futballista: a kapus Floszmann Tamás, a középpályás Kiss Tamás és a csatár Délczeg Gergely az élvonalban is szerepelhet a tavasszal.
Január 17., Megyeri út, műfüves pálya: REAC–III. Kerületi TUE, 17.00, január 21., Miskolc: teremtorna

NS-prognózis: Bár a csapat jelenleg csupán három ponttal szerzett többet, mint egy esztendeje, teljesítménye lényegesen javult. Miután Aczél Zoltán a negyedik forduló után átvette az irányítást, a REAC 18 gólt szerzett a bajnokságban, a Magyar Kupában a dobogóra aspiráló Zalaegerszeg ellen négyet is, ráadásul nem csupán eredményességben, hanem a mutatott játékban is fejlődött. Ha a rákospalotaiak nyugodt hajrát akarnak, elsősorban hazai mérkőzéseiket kell megnyerniük, míg két közvetlen riválisuk – a Bp. Honvéd és a Kaposvár – ellen idegenben kellene pontot szerezniük.


VÁC

A csodában még lehet bízni

„Az ismert anyagi körülményeink eléggé behatárolják a felkészülés lehetőségeit, ezért hazai környezetben készülünk a februári rajtra, és itt próbáljuk elvégezni a munkát, amelyet elterveztünk. Reméljük, az időjárás kedvezően alakul, és nagy hideg és sár nem hátráltatja majd felkészülésünket.” (GERGELY KÁROLY, vezetőedző)

Az anyagiak okozhatják a legnagyobb gondot, hiszen már most is vannak távozó labdarúgók, és a helyükre a klub szinte senkit sem tud igazolni.
A tavalyi keretből távozott Frantisek Kunzo, Martin Svintek, Sinkó Balázs, Babó Levente és Rob Kornél, velük szerződést bontottak, mindannyian csapatot keresnek maguknak. Helyükre az ificsapatból felkerült Kun Roland, Réti István, Vidra Róbert, Kiss Máté és a tartalékegyüttesből Kiss István.
Január 20., Vác, műfüves pálya: Vác–Jászapáti 12.15

NS-prognózis: A váci csapat játékosainak alaposan össze kell szedniük magukat, ha a jelenlegi sereghajtó pozícióból el akarnak mozdulni és bent akarnak maradni az első osztályban. Ehhez leginkább arra van szükség, hogy a korábbiakkal ellentétben, amikor rengeteg helyzetet kihagytak, a tavasszal értékesítsék lehetőségeiket, vagyis a csatárok teljesítményének jelentősen javulnia kell. Ha a klubvezetőségnek sikerül nyélbe ütnie a befektetőkkel folyó tárgyalásokat, az javíthatja a klub anyagi helyzetét, és juthat pénz a keret megerősítésére is, ami létszükséglet a tavaszi idény során. Ha a csapat tagjai mindent megtesznek a siker érdekében, és ez az eredményekben is megmutatkozik, lehet esélye a Vácnak a megkapaszkodásra, ellenkező esetben következhet ismét a másodosztály.


KAPOSVÁR

Erős keret, de gyenge futball

„Fizikai felméréssel kezdődik az év, ezt követően pedig mindennap egy tréning szerepel a programban, egészen a január tizenharmadikai teremtornáig. Azt követően naponta két edzést tartunk. Szeretnénk edzőtáborba menni, de tartok tőle, hogy ezt anyagi lehetőségeink nem engedik meg. Műfüves pályánk nincs, így teremben készülünk majd, s edzőmeccseink nagy részét is idegenben vívjuk. Fizikailag kell előrelépnünk, a játékunkkal nem volt gond az ősszel sem, de agresszívebben és tudatosabban kell futballoznunk a folytatásban.” (PRUKNER LÁSZLÓ vezetőedző)

Kemény tél vár a zöldekre, hiszen elég rossz helyzetben vannak. Ám a Kaposvár összeszokott csapat, s ha nem esik ki az NB I-ből, ennek köszönheti majd. Prukner László élvezi a vezetők bizalmát, nyugodtan dolgozhat.
Varga Zoltán visszatért Győrbe, Andruskó Attila és Venczel Balázs pedig szabadlistán van. Még senki sem érkezett.
Január 27., Pápa: egyelőre nincs konkrét időpont és helyszín.

NS-prognózis: A tabellán elfoglalt, nem túl dicsőséges helyezésből úgy tűnik, igen kemény tavasz vár a Kaposvárra. Prukner László csapatának sokkal jobban kell koncentrálnia a meccseken, mint az ősszel, nem puskázhat el annyi helyzetet, mint korábban, mert nagy bajba kerülhet. Pedig a Rákóczi játékoskerete mindenképpen van annyira erős, hogy megkapaszkodjon a legjobbak között, ám ehhez bravúrokra is szüksége lesz.
Az állás
1. MTK 17132234–12+2241
2. DVSC-TEVA17113333–13+2036
3. Zalaegerszeg17112429–20+935
4. Újpest1792623–15+829
5. Fehérvár1791724–20+428
6. Diósgyőr1791724–22+228
7. Vasas1782716–21–526
8. Paks 1764716–17–122
9. Pécs 1756619–25–621
10. Tatabánya1762928–29–120
11. Sopron1762915–29–1420
12. Győr 1755722–25–320
13. Honvéd1754823–25–219
14. REAC 1744921–33–1216
15. Kaposvár17421116–25–914
16. Vác 17161012–24–129
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik