Soha rosszabb esztendőt

A. Z., K. A.A. Z., K. A.
Vágólapra másolva!
2006.12.26. 23:17
Címkék
Hogy milyen volt 2006? Sikeres, netán sikertelen? Az attól függ, melyik sportágat nézzük. Sorozatunkban az egyéni és csapatsportágakat vettük górcső alá, amely során megválasztjuk az év legjobbját (legjobb-jait), és bemutatjuk az év képét is. A mai kínálat: jégkorong és röplabda.
Kangyal Balázsnak, a Volán csapatkapitányának volt oka a mókára
Kangyal Balázsnak, a Volán csapatkapitányának volt oka a mókára
Mirkó István
Kangyal Balázsnak, a Volán csapatkapitányának volt oka a mókára
Kangyal Balázsnak, a Volán csapatkapitányának volt oka a mókára
Kangyal Balázsnak, a Volán csapatkapitányának volt oka a mókára
Mirkó István
Kangyal Balázsnak, a Volán csapatkapitányának volt oka a mókára
Nem kapta meg hazánk a 2011-es világbajnoki rendezést, válogatottunk áprilisban a negyedik helyen fejezte be a divízió 1-es világbajnokságot, az Alba Volán-FeVita előbb az utolsó, negyedik helyen zárta a Kontinentális Kupa döntőjét, majd elveszítette az Interliga fináléját a szlovén Jesenicével szemben. Ha csak ezt a négy rendkívül fontos, szikár tényt emeljük ki 2006-ból, akár azt is mondhatnánk: ez az esztendő bizony nem kerül nagy betűkkel a magyar jégkorong aranykönyvébe. Ellenben ha kicsit elmélyedünk a történtekben, bátran kijelenthetjük: igenis remek évet hagynak maguk mögött hokisaink.

A 2011-es magyar vb-pályázat hatalmas sikert váltott ki a nemzetközi szövetség körein belül, mindazonáltal első alkalommal nem volt reális esély a győzelemre. Már csak azért sem, mert a végső befutó hokinagyhatalom, Szlovákia sem rendezte még meg soha ezt az eseményt. Talán a 2012-es vb-t megkapjuk, hiszen erre is pályázik a Studniczky Ferenc elnök vezette, belharcoktól és botrányoktól mentesen működő honi szövetség.

Válogatottunk amiens-i negyedik helye is csalóka. Az, hiszen a Pat Cortina irányította csapat franciaországi játékával kiváltotta a szakemberek elismerését. A házigazdák ellen kivívott 3–3 nem kis fegyvertény volt, nem beszélve a németek elleni meccsen nyújtott produkcióról. A mieink két harmad után 2–2-re álltak az egyértelműen A- csoportos szintű vetélytárssal szemben, ráadásul 1–0-ra és 2–1-re is vezettek. Csodás pillanatok voltak, ezt a 0–4-es utolsó harmad sem feledtette! Csak a japánok elleni záró meccs, a 3–6 ne lett volna…

Volt viszont nem is oly rég egy hatalmas közönségsikert hozó Pannon-torna (ezüstérem), és a Szlovén Kupa, amelyen ugyan mindössze egy vereségével is csak a harmadik helyen zárt a csapat, de idegenben legyőzte a szlovénokat, sokadszorra bizonyítva, hogy a becsületes, odaadó munka meghozza az eredményét.

Az Alba Volán-FeVita (amely egyébként megvédte bajnoki címét a feltörekvő Újpest ellen, majd a Magyar Kupát is megnyerte) januárban odahaza felejthetetlen meccseket játszott a Kontinentális Kupa négyes döntőjében. A svájci Lions (2–3), az orosz Togliatti (3–4) és a lett Riga (2–7) elleni meccsre méltán lehet büszke a fehérvári együttes, és a Jesenicével szemben 2–1-re elbukott Interliga-finálé (hihetetlen volt, amikor az első összecsapáson idegenben múlta felül szlovén riválisát a Volán!) miatt sem kell szégyenkeznie.

Persze nehézségek is voltak, vannak, de valahogy életben maradt a Ferencváros és a Dunaújváros is, Miskolcon alakul valami, azaz összességében elmondhatjuk: soha rosszabb esztendőt.

---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik