Betörte az ajtó üvegét az edző

Lapincs Attila, Sinkovics GáborLapincs Attila, Sinkovics Gábor
Vágólapra másolva!
2006.11.12. 01:25
Címkék
Egy kimaradt büntető itt, egy ott, két gól itt, nulla ott: a Tatabányán hazai pályán játszó Győr legyőzte a Fehérvárt, amelynek edzője, Marijan Vlak még az öltözőajtót is összetörte.
Marijan Vlak (a kis képen) elôbb elképedve, majd egyre dühösebben nézte, amint Julinho (balra) és Sitku Illés egymást zavarja a gólszerzésben
Marijan Vlak (a kis képen) elôbb elképedve, majd egyre dühösebben nézte, amint Julinho (balra) és Sitku Illés egymást zavarja a gólszerzésben
Marijan Vlak (a kis képen) elôbb elképedve, majd egyre dühösebben nézte, amint Julinho (balra) és Sitku Illés egymást zavarja a gólszerzésben
Marijan Vlak (a kis képen) elôbb elképedve, majd egyre dühösebben nézte, amint Julinho (balra) és Sitku Illés egymást zavarja a gólszerzésben
Marijan Vlak (a kis képen) elôbb elképedve, majd egyre dühösebben nézte, amint Julinho (balra) és Sitku Illés egymást zavarja a gólszerzésben
Marijan Vlak (a kis képen) elôbb elképedve, majd egyre dühösebben nézte, amint Julinho (balra) és Sitku Illés egymást zavarja a gólszerzésben

Az lehetett a baj, hogy a győri középpályássorban nem szerepelt Hannich Péter és Burcsa Győző, az ellenfélnél nem Csongrádi Ferenc irányított, és nem Májer Lajos szlalomozott a jobb szélen. Az is zavarhatta a nézőket (azt a néhányat, aki itt volt...), hogy a helyszín nem a harmincezer nézővel telezsúfolt ETO-stadion, hanem az alig ezer szurkoló által bekiabálni próbált tatabányai pálya.

De foghatjuk bármire: erre a gyatra játékra még így sem lehet mentsége a két csapatnak.

Pedig az új kor fehérvári gárdája bizony hazai szinten erősnek tűnik. Nézi az ember az öszszeállítást, és megállapíthatja, hogy tökéletes keveréke a rutinos labdarúgóknak és tehetséges ifjaknak. Csertői Aurél korábban remekül összegyúrta csapatát, és az általa elkezdett munkát most Marjian Vlak is hasonló szellemben folytatja. Az ETO-nál viszont nagyon hiányzik két meghatározó labdarúgó, Vincze Ottó és Mátyus János. Utóbbit a győriek szerint valósággal letaglózta a szerdai Magyar Kupa-meccsen az MTK-s Bori Gábor, és az ETO vezetői a videofelvételek megnézése után „feljelentik” a válogatott-kerettag játékost (Bori Gábor erről a 3. oldalon nyilatkozik). Ami az első félidőt illeti, túl sok izgalomról, helyzetről, látványos akcióról nem számolhatunk be. Gyűrték egymást a csapatok becsülettel, de hiányzott a tűz. A Fehérvár birtokolta valamivel többet a labdát, de szó sem volt mezőnyfölényről, az ETO alaposan megszervezte védelmét, és ebből a sündisznóállásból próbált olykor kontrákat vezetni. Mondta is egy néző, hogy futni kellene, mert ezt a sportágat kisszéken ücsörögve aligha lehet játszani. Hogy milyen lehetett az első játékrész, azt pontosan jellemzi: Marian Vlak olyan idegállapotban ment be a félidőben az öltözőbe, hogy dühödten bevágta az ajtót, amelynek betört az üvege...

A második félidő kárpótolta a szurkolókat, elsősorban a néhány száz győrit. Az ETO tudniillik olyan lendülettel kezdett a szünet után, hogy a fehérvári védelem gyakorlatilag percenként kapitulált. Úgy tűnt, hogy Pajkos János csendesebben, viszszafogottabban is jobban felrázta a fiait. Aztán jött az elhibázott győri tizenegyes, amely után éledezni látszottak a fehérvári remények. Csakhogy az ETO lendületben maradt, és megérdemelten jutott vezetéshez. Tulajdonképpen ettől a pillanattól kezdve kezdett el úgy futballozni Marijan Vlak csapata, ahogyan azt az első perctől kezdve várták tőle lelkes, hangos, kitartó szurkolói.

Jött, egyfolytában jött előre a Fehérvár, a győriek betolattak saját tizenhatosukon belülre, és megpróbálták kibekkelni ezt az időszakot. A piros-kékek legtöbbször tizenhatos közeli szabadrúgásokhoz jutottak, ám a beívelések rendre eltűntek a zöld erdőben. Már úgy tűnt, hogy meddő marad a vendégfölény, amikor egy felesleges szabálytalanság után tizenegyeshez jutott a „Vidi”, és az eddigi gólvágó Sitku Illés lábában volt legalább az egyik pont. Az újabb elrontott büntetőt követően büntetett a Győr, és végül értékes három pontot szerzett, a helyzetek alapján teljesen megérdemelten.

A meccset látva az is biztosra vehető, hogy Marijan Vlak a tatabányai öltözőajtó után a hétfői értékelés során saját játékosai lelkét is összetöri...

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

---- 2. perc: Terjék lőtt kapura a bal oldalról, majd a tizenhatoson belül ütközött védőjével, Regedeivel, de a büntetőt reklamáló vendégjátékosok nyomása ellenére Kassai továbbot intett.
13. perc: Sitku adott kitűnő labdát a bal oldalon felfutó Terjék elé, aki nagy helyzetből, 14 méterről a balösszekötő helyéről csúnyán a kapu fölé lőtt.
18. perc: A Horváth Ferenccel szemben elkövetett szabálytalanságot követően Bozsics lőtt szabadrúgásból, a jobbösszekötő helyéről, 18 méterről, s a labda a sorfalról a kapu mellé pattant.
21. perc: Dvéri bal oldali beadása után a Kuttor lábán megpattanó labda a bal alsó sarok felé csorgott, de a visszavetődő Sztevanovics az utolsó pillanatban hárítani tudott.
25. perc: Varga Gábor mintaszerű keresztlabdája után Bajzát adott középre pontosan, de az érkező, nagy helyzetben lévő Tokody elől Kuttor menteni tudott.
37. perc: Sitku tört előre harcosan a jobb oldalon, beadása elkerülte a középen futó Horváth Ferencet, a labda továbbcsorgott, s a bal oldalon érkező Mohl pedig 17 méterről, ballal centiméterekkel a kapu fölé lőtt.
49. perc: A balról kapura törő Tóth Pétert Csizmadia lerántotta a büntetőterületen belül, Kassai játékvezető 11-est ítélt. Regedei vállalta az ítélet végrehajtását, de középre tartó labdáját a balra mozduló Sebők Zsolt lábbal hárította.
52. perc: Virág hozta helyzetbe középről a jobb oldalon felfutó Varga Gábort, aki 18 méterről nagy erővel lőtt, de a jobb felső sarokra tartó labdát Sebők Zsolt bravúrral szögletre tolta.
59. perc: Tóth Péter jobb oldali szögletét követően, a hosszú saroknál érkező Tokody hat méterről fejelt a kapu jobb oldalába.
1-0
75. perc:
Lattenstein kitűnő labdával hozta helyzetbe a bal oldalon felfutó Sitkut, aki tíz méterről ballal lőtt, de a jobb alsó sarokra tartó labdát Sztevanovics bravúrral hárította.
82. perc: Kuttor ívelte a labdát középről előre a bal oldalon érkező Sitku felé, aki ütközött Kovács Zoltánnal, és Kassai ismét 11-est ítélt. A labda mögé a sértett Sitku állt, és a kapu bal oldalát célozta meg, de Sztevanovics bravúrral hárított.
85. perc: Regedei bedobását követően Kocsis csúsztatta meg a labdát, amely Tokody elé került, aki az átvételt követően, jobbal, hat méterről a bal alsó sarokba lőtt.
2–0 ---- A győriek kapujában Szasa Sztevanovics magabiztosan védett, büntetőt is hárított. A védelem tagjaira a második félidő közepén nagy munka hárult, s közülük Kovács Zoltán játszott a legjobban, igaz, ő hozta össze a fehérvári büntetőt, Regedei Csaba pedig elhibázta a saját 11-est. A középpályások hajtottak, futottak, és olykor még ziccerlabdát is tálaltak. Bajzát Péter ezúttal visszafogottabb volt, helyette a legszebb újpesti napjaira emlékeztető Tokody Tibor termelte a gólokat. A fehérváriaknál Sebők Zsolt büntetőt hárított, és magabiztosnak tűnt. A védelem tagjai megpróbálták a támadásokat is segíteni, Kuttor Attila, szokásához híven, a hajrában rohamozott. A középpályán Dvéri Zsolt minden akcióban benne volt, dicséret illeti, ám a fehérvári csatárok ezen a napon csődöt mondtak. ----
Nem volt egyszerû, de a gyôri támadók most könnyen szabadultak ki a kispesti présbôl
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik