A nagy ellentétek meccse volt

Benkő Gábor, Csillag PéterBenkő Gábor, Csillag Péter
Vágólapra másolva!
2006.10.15. 02:56
Címkék
Fordulatokra nem lehetett panasz: a bajnokságban eddig nyeretlen REAC már 4–0-ra vezetett, az élvonalbeli újonc Paks akarásáról pedig mindent elmond, hogy végül csak 4–3-ra kapott ki. A mérkőzés után mindkét edző arról beszélt, hogy a találkozó egy-egy szakaszában rosszul döntött.
Jó fejek: Sallai Balázs (balra) egy ütemmel megelôzte a paksi Salamon Miklóst
Jó fejek: Sallai Balázs (balra) egy ütemmel megelôzte a paksi Salamon Miklóst
Mirkó Iistván
Jó fejek: Sallai Balázs (balra) egy ütemmel megelôzte a paksi Salamon Miklóst
Jó fejek: Sallai Balázs (balra) egy ütemmel megelôzte a paksi Salamon Miklóst
Jó fejek: Sallai Balázs (balra) egy ütemmel megelôzte a paksi Salamon Miklóst
Mirkó Iistván
Jó fejek: Sallai Balázs (balra) egy ütemmel megelôzte a paksi Salamon Miklóst

Jenő bá’, a REAC állandó szpíkere, s talán legnagyobb szurkolója szombaton igazán kitett magáért: a meccs előtt fél órával elfoglalta szokott helyét a stúdiószobában, majd lejátszotta az önmaga által válogatott zenei összeállítást. Bemelegítésként a REAC-indulót és a nyár legnagyobb slágereit üvöltötte a hangszóró, s bár nem voltak sokan a stadionban, emelkedett, ugyanakkor családias hangulatban készülődtek a játékosok és drukkerek a találkozóra.
Jenő bá’ lelkesedésén tehát semmi sem múlt.

Annál inkább például a hazai csapaton, amely nyeretlenül várta a Paks elleni meccset. Aczél Zoltán ötödször ült vezetőedzőként a REAC kispadján (mellette immár Szanyó Károly is helyet foglalt, aki pályaedzőként debütált), s bizony most már a győzelem számított az egyetlen jó eredménynek. Tizennégy perc hét másodpercet mutatott az óra, amikor Aczél Zoltán először ugrott fel a padról, s hangosan adott taktikai utasítást Torma Gábornak. Addig nem sok történt, kiegyenlített volt a találkozó, nagy helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem. Ezután azonban a Paks néhány percre átvette a kezdeményező szerepet, többet birtokolta a labdát, és kidolgozott néhány lehetőséget is. A vezetést mégis a REAC szerezte meg, a gól pedig megnyugtatta a sárga-kékeket. Összeszedettebb lett a hazaiak futballja, már nem adtak annyi területet a Paksnak, mint azelőtt. Aztán egy szép labdakihozatalt követően ismét betalált a REAC, s ekkor már Jenő bá’ is alig tudott uralkodni magán, úgy üvöltött a mikrofonba. Lengyel Ferencnek több se kellett, a szünet előtt kétszer is cserélt, mert a viszonylag jó kezdés után jócskán visszaesett a Paks játéka, s nem igazán látszott, miként tudna faragni hátrányából. Ráadásul közvetlenül a lefújás előtt Torma Gábor alighanem a forduló gólját szerezte – a lelkesebb REAC-drukkerek pedig arról beszélgettek egymással a szünetben, hogy már az első negyvenöt percben eldőlt a mérkőzés.

Nem sikerült rendeznie a sorokat Lengyel Ferencnek, a második félidőben újabb gólt kapott csapata, és félő volt, hogy legsúlyosabb vereségét szenvedi el. A négygólos vezetés tudatában azonban a hazaiak kevésbé koncentráltak, és ez majdnem megbosszulta magát. A Paks két gólt is szerzett, ezzel némiképp izgalmassá tette az utolsó negyedórát: a REAC védői erre az időszakra érthetetlen módon megzavarodtak, hibát hibára halmoztak, és az utolsó pillanatban újabb gólt kaptak.

Bár a Paks mindent megpróbált, egyenlíteni már nem tudott, de csak azért, mert elfogyott az idő, és a játékvezető lefújta a találkozót. Jó játékkal a REAC megszerezte évadbeli első győzelmét, az eredmény alakulását tekintve pedig mindkét szakvezető számára tanulságos ez a bajnoki.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

---- 15. perc: A REAC végezhetett el szabadrúgást a Paks térfelének közepéről: Bárányos lágyan beívelt labdáját Kapcsos csúsztatta kapura, Bita azonban megfogta a léc alá tartó fejest.
16. perc: Belényesi jobb oldali beadása után Zováth nyolc méterről fejelhetett kapura, a REAC kapusa azonban biztosan hárított.
17. perc: Farkas bizonytalankodása nyomán Mészáros került lövőhelyzetbe, a paksi középpályás 15 méteres próbálkozása után a labda centikkel a kapu fölé szállt.
23. perc: Bárányos végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, a Paks térfelének közepéről: a finoman beemelt labdát a legmagasabbra emelkedő Cseri a rossz ütemben kimozduló Bita mellett öt méterről a kapu közepébe fejelte.
1–0
31. perc:
Somorjai jobb oldali paszszát a tizenhatoson belül helyezkedő Torma felpörgette, majd saját feje fölött látványos mozdulattal középre emelte, ahol a tisztán álló Bárányos hét méterről, jobbal a kapu jobb sarkába helyezte a labdát.
2–0
44. perc:
Egy látványos REAC-akció végén Nyerges adta be a labdát balról, a középen tisztán érkező Somorjai kapásból, ballal, tíz méterről lőtt kevéssel a kapu fölé.
45. perc: Torma vezetgette a labdát a jobb oldalon, majd a Paks kapujától 18 méterre lágyan kapura emelt. A meglepett Bita mozdulni sem tudott, a labda átszállt a feje fölött, és a háló közepében landolt. Mesteri gól volt!
3–0
55. perc:
A paksi védelem rosszul sikerült felszabadítási kísérlete nyomán Torma indulhatott tisztán a kapu felé, attól tíz méterre azonban önzetlenül a bal oldalon mellette futó Nyergeshez passzolt, akinek négy méterről már nem okozott gondot a hálóba továbbítani a labdát.
4–0
59. perc:
Gyorsan elvégzett bal oldali paksi bedobás után a tizenhatos vonalán álló Kiss Tamáshoz került a labda, aki kibújt a védők közül, kicselezte Farkast, és jobbal, öt méterről a kapu jobb oldalába passzolt.
4–1
73. perc:
Montvai vezette a labdát a jobbszélen az alapvonalig, majd finoman visszatette az érkező Hefflernek, aki tizenhárom méterről, ballal, kapásból gyönyörű gólt ragasztott a jobb felső sarokba.
4–2
90. perc:
Buzás jobb oldali szabadrúgása után a berobbanó Montvai fejelte hat méterről a kapu bal oldalába a labdát.
4–3 ---- Farkas Balázsnak sokáig nem akadt dolga, ám mégiscsak három gólt kapott, és volt, amelyikben ő is benne volt. Sallai Balázs és Pusztai Olivér az utolsó percekre megzavarodott, sokszor hibázott. Kapcsos Vince sokat rombolt, keveset építkezett. Megtette helyette Bárányos Zsolt, aki gólpasszt adott és gólt szerzett, így ő lett a mezőny legjobbja. Torma Gábor káprázatos helyzetfelismeréssel és góllal hívta fel magára a figyelmet. A paksi védelem nem állt a helyzet magaslatán, az első félidőben a földön és a fejeseknél is többször átjátszották a hátvédeket a hazaiak. Talán Molnár Zoltán dicsérhető, aki olykor bekapcsolódott a támadásokba. A lecserélt Zováth János a taktikai átszervezés áldozata lett, a csereként beálló Heffler Tibor gólt szerzett, csakúgy, mint Kiss Tamás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik