Az Inter állt az élre

M. T.M. T.
Vágólapra másolva!
2006.09.25. 02:12
Címkék
A negyedik forduló után az Internazionale, esélyeshez méltóan, pontelőnnyel vezeti az olasz bajnoki táblázatot. Az Inter 4–3-ra legyőzte a Chievót, míg az eddig előtte álló Palermo, némi meglepetésre 2–0-s vereséget szenvedett Empoliban. Nyert viszont a kék-feketék egyetlen igazi riválisa, a Roma, amely szerdai kudarcát feledtetve, 4–0-ra gázolta le idegenben a Parmát.
Dejan Sztankovics iszonyatosan nagy gólt lôtt, majd mezét levéve ünnepelt
Dejan Sztankovics iszonyatosan nagy gólt lôtt, majd mezét levéve ünnepelt
Dejan Sztankovics iszonyatosan nagy gólt lôtt, majd mezét levéve ünnepelt
Dejan Sztankovics iszonyatosan nagy gólt lôtt, majd mezét levéve ünnepelt
Dejan Sztankovics iszonyatosan nagy gólt lôtt, majd mezét levéve ünnepelt
Dejan Sztankovics iszonyatosan nagy gólt lôtt, majd mezét levéve ünnepelt
Nem mintha az Inter nem nyerhetett volna szintén 4–0-ra, hiszen Roberto Mancini együttese a 70. percben már négy góllal vezetett: Hernán Crespo hosszú sarkos nyitó találata után a második félidő első felében az előrehúzodó Walter Samuel fejessel, majd Dejan Sztankovics egy irtóztató erejű föld-levegő rakétával (iszonyatosan nagy jobb felső sarkos gól volt), végül Crespo egy újabb biliárdmutatvánnyal alakítgatta az eredményt, miközben a Chievo bénultan asszisztált a bemutatóhoz. (Amelyből gondosan kivonta magát az ezúttal kezdő Adriano, aki szemmel láthatóan idegen testnek tűnt a kék-fekete gépezetben.) A 77. percben a veronaiak egy vitatható (de megadható) 11-esből szépítettek, ettől vérszemet kaptak, és a meccs lefújására váró Inter-játékosok között újabb két gólt szereztek, elképesztően izgalmassá téve a befejezést.

,,Hetvennégy percig jól játszottunk, aztán elkezdtünk passzolgatni, talán azért is, mert nagyon nehéz háromnaponta pályára lépni. Egy biztos: ma rengeteg ősz hajszálam lett” – nyilatkozta Mancini, aki két hete, a firenzei siker után azért volt dühös játékosaira, mert a harmadik gól után nem szerezték meg a biztonságot jelentő negyediket, ám most kiderült, hogy az Internek ennyi sem jelent feltétlen garanciát a sikerre.

A Roma sokkal nyugodtabban nyert Parmában, miután a találkozó lélektani pillanataiban szerezte a góljait: a meccs elején (Vincenzo Montella), a szünet előtt (Simone Perrotta), a második félidő első perceiben (Aleandro Rosi) és a hajrában (Alberto Aquilani). ,,Ma jól játszottunk, de már az Empoli elleni jövő heti meccsre kell készülnünk: a kékeknek pokolian erős csapatuk van“ – értékelt röviden Luciano Spalletti, a Roma trénere.

A forduló meglepetése valóban Empoliban született meg, ahol a toszkán kiscsapat 2–0-ra legyőzte az eddig százszázalékos Palermót. A szicíliaiak a 25. percben Franco Brienza révén 11-est hibáztak (a specialista Eugenio Corini a kispadon ült…), a hazaiak pedig szinte az ellentámadásból vezetést szereztek, amit később gond nélkül megdupláztak. ,,Nem hiszem, hogy a játékosaim nagyképűen léptek volna pályára, egyszerűen balszerencsések voltunk, az Empoli pedig remekül használta ki a hibáinkat“ – leplezte csalódottságát Francesco Guidolin, a Palermo mestere.

SERIE A, 4. FORDULÓ
Ascoli–Sampdoria 1–1 G: M. Delvecchio (16.), ill. G. Del Vecchio (65.)
Empoli–Palermo 2–0 G: Saudati (28.), Almiron (54.)
Internazionale–Chievo 4–3 G: Crespo (11., 70.), Samuel (58.), Sztankovics (59.), ill. Pellissier (77. – 11-esből), Tiribocchi (86.), Brighi (88.)
Lazio–Atalanta 1–0 G: Siviglia (69.)
Parma–Roma 0–4 G: Montella (4.), Perrotta (45.), Rosi (54.), Aquilani (93.)
Reggina–Torino 1–1 G: Modesto (55.), ill. Comotto (65.)
Siena–Cagliari 0–0
Udinese-Fiorentina 1–0 G: Iaquinta (40.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik