Máris tombol a Fradi-láz Nyíregyházán

Kiss LászlóKiss László
Vágólapra másolva!
2006.09.19. 02:18
Címkék
Pontszámban beérte a Nyíregyháza a Ferencvárost, így a városban máris nagy az érdeklődés a Keleti csoport jövő heti rangadója iránt.
Az edzô már készül a meccsre
Az edzô már készül a meccsre
Az edzô már készül a meccsre
Az edzô már készül a meccsre
Az edzô már készül a meccsre
Az edzô már készül a meccsre
– Örülnek a szurkolók, hangos az edző, népszerűek a játékosok? Milyen most Nyíregyházán a csapat helyzete?
– Az edző nem hangos, legfeljebb, ha felbosszantják – mondta Gálhidi György, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője. – Egyébként meg csendben dolgozunk, s néha már a játékunk is tetszik a szurkolóknak. De nem álltunk még teljesen össze, úgyhogy van min javítanunk.

– Hol van gondjuk?
– Elsősorban a középpályás védekezésünkben, a labdaszerzésünk még nem az igazi. Aztán helyzetkihasználásban is fejlődhetünk, bár úgy hiszem, aligha van a világon olyan edző, aki ne mondhatná el ugyanezt saját csapatáról.

– Jól kezdtek, aztán a harmadik fordulóban az újonc Tuzsér elleni hazai meccs, a döntetlen eredménnyel, megyei rangadóvá nőtte ki magát. Gondolta akkor, hogy ilyen jó lesz a folytatás?
– Égett az arcom, és gondolom, néhány játékosé is. De az is jó a futballban, hogy jön az új feladat, arra kell készülni, és lehet javítani.

– Hacsak az edzőt előbb ki nem dobják…
– Az is benne van a játékban, a tavasszal én is idény közben kerültem a csapathoz.

– Változtat valamit a helyzetükön, hogy pontszámban beérték a Fradit?
– Alapvetően nem.

– Még hangulatban sem?
– Könnyebb olyan helyen dolgozni, ahol jönnek az eredmények. Nincsenek ügyek, de ha vannak is, lényegesen könnyebben megoldódnak. Ugyanakkor a játékosok szívesebben dolgoznak, még a nagyobb terhelést, az edző esetleges rigolyáit is jobban elviselik.

– Miért, vannak rigolyái?
– Nincsenek, ha csak az nem számít annak, hogy sokkal pörgősebb csapatot szeretnék. Nem mindig találjuk a ritmust, a gyors, kevés érintéses futball a célunk, de mérkőzésen csak időszakonként sikerül.

– Gondolom, nem örültek, hogy a Ferencváros a Keleti csoportba került. Van egy sztárcsapat, előre oda lehet adni a bajnoki aranyat, a többi meg civakodhat a helyezésekért.
– Nem voltam túl boldog a hírtől, hogy kizárták a Ferencvárost. Az meg külön balszerencse, hogy a csoportunkba osztották be. De ezen kár rágódnunk, futballoznunk kell, hétről hétre megpróbálni nyerni. Járjuk a magunk útját, mint ahogyan a Fradi is azt teszi.

– De csak figyelnek rá. Ráadásul a Fradi arra is jó, hogy a többi együttesen nem lehet majd számon kérni, miért nem nyert bajnokságot. Nyíregyházán most mi a cél?
– A dobogó. De talán a második hely megszerzése sem túlzott igény.

– Meg sem próbálják megszorítani a Ferencvárost?
– Ez nem pusztán elhatározás kérdése, hiszen a Fradi jobb csapat, mint a többi. Nem véletlen, hogy már most, két héttel a meccs előtt jegyet keresnek a szurkolók. Néhány barátom már hívott, hogy szerezzek nekik belépőt. Sőt Debrecenből is jó néhány jegyet kértek. Úgyhogy elképzelhető, több néző lesz, mint a két csapat legutóbbi NB I-es meccsén. És nekünk már ez is egyfajta eredmény.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik