Hamar eldöntötték

Doros László, Vajda GyörgyDoros László, Vajda György
Vágólapra másolva!
2006.09.09. 00:31
Címkék
A Pécs viharosan kezdett, majd lazára vette a folytatást, de így is simán nyert 3–1-re Diósgyőrött.
Pest Krisztiánról (fehérben) rendre lemaradtak a diósgyôriek ? a középpályás gólt is szerzett
Pest Krisztiánról (fehérben) rendre lemaradtak a diósgyôriek ? a középpályás gólt is szerzett
Pest Krisztiánról (fehérben) rendre lemaradtak a diósgyôriek ? a középpályás gólt is szerzett
Pest Krisztiánról (fehérben) rendre lemaradtak a diósgyôriek ? a középpályás gólt is szerzett
Pest Krisztiánról (fehérben) rendre lemaradtak a diósgyôriek ? a középpályás gólt is szerzett
Pest Krisztiánról (fehérben) rendre lemaradtak a diósgyôriek ? a középpályás gólt is szerzett
Akik csupán felületesen ismerik Csank Jánost, a Diósgyőri VTK mesterét, nehezen hiszik el az edzőről, hogy nemcsak jó szakember, hanem kiváló humorérzékkel is megáldott edző. Ezt bizonyítja a Pécsi MFC elleni mérkőzés előtti párbeszéd is, melyet Székely Ferenc partjelzővel folytatott. Ismert, mindkét sportember a vadászatnak is nagy szerelmese a labdarúgás mellett: „Spori, lőtt már az idén bakot?” – kérdezte Csank János fanyar mosollyal a bajsza alatt. A partjelző mit sem sejtve, büszkén válaszolt: „Nem is egyet, hetet!” Székely Ferenc nem gondolta, hogy magas labdát adott a Diósgyőr edzőjének, aki azon nyomban le is csapta: „Na ja, az egyiket én magam is láttam!” A hallgatóságnak csak ekkor esett le a tantusz. Csank János ugyanis a partjelző valamelyik mérkőzésen elkövetett bakijára célzott. Persze csak a tréfa kedvéért, hiszen Csank János maga is az egyik legjobb hazai asszisztensnek tartja a FIFA-kerettag partjelzőt. A poént persze Keszei Ferenc, a vendégek mestere is hallotta, s bizony ekkor még egyáltalán nem volt felhőtlen a mosolya (a mérkőzés harmadik percében aztán már az ő karakteresen kemény arca is megenyhült). Keszei Ferenc feszültsége érthető volt, hiszen csapata péntekig még nem nyert meccset az élvonalban. Nem úgy, mint a Diósgyőr, amely két győzelmet és két vereséget tudhatott magáénak a kezdéskor.

Csank Jánoson kívül a diósgyőriek argentin légiósa, Jeremias Emmanuel Buz is mosolygós arccal lépett pályára. A légióst nem az edző poénja tette boldoggá, hanem hogy végre megérkezett a játékengedélye, így bemutatkozhatott a magyar élvonalban. Buz 23 éves, és mint mondta, szegénységben nőtt fel Buenos Airesben, s mint hajdanán oly sokan Magyarországon, ő is a grundokon kezdett el futballozni: „Isten, a család és a labdarúgás tölti ki az életemet” – mondta a meccs előtt az argentin futballista. Az első félidő alapján azonban elmondható, bár nem játszott rosszul, az égiek sem őt, sem pedig csapatát nem fogadták a kegyeikbe. A Pécs szervezetten, már a középpályán labdát szerezve, pontos kontrákra építve megérdemelten szerzett szinte pillanatok alatt kétgólos vezetést az egyébként a labdát többet birtokló Diósgyőr ellen.

Keszei Ferenc nem tartozik a vadászok nagy családjába, neki inkább a horgászás a szenvedélye. A második félidőben mégis úgy tűnt, a lovagláshoz is ért az edző. Azzal ugyanis, hogy pályára küldte Győri Jánost a szünet után, s ezzel csapata áttért az 1–4–5–1-es hadrendről az 1–5–4–1-esre, olybá tűnt, mint az a zsoké, aki a cél előtt szorosra fogja a gyeplőt, s lefékezi a száguldó mént. A második félidő elején ugyanis a Pécs a kétgólos vezetés tudatában behátrált a saját 16-osa elé, s a mezőnyfölényben futballozó Diósgyőr ezáltal többet veszélyeztetett, igaz, Vitelki Zoltánék csupán egyszer tudtak a vendégvédelem mögé kerülni. Aztán a hajrában a csere mégis a nagy taktikus Keszei Ferencet igazolta, Győri János szenzációsan emelt a csatárrá kinevezett Balaskó Iván elé, aki látványos góllal növelte a pécsiek előnyét. A taktikusabban játszó, jobb erőkből álló vendégek megérdemelten szerezték meg első győzelmüket az idei bajnokságban. ---- 1. perc: Balaskó nagyszerű labdával dobta támadásba Kulcsárt, aki középen kilépett a védők közül, faképnél hagyta Katonát,majd 14 méterről ballal laposan a bal alsó sarokba lőtt.
0–1
3. perc:
Kulcsár a bal oldal oldalról középre kanyarította a labdát, amelyre Pest Krisztián érkezett a legjobb ütemben, és hat méterről ballal a bal alsó sarokba perdített.
0–2
71. perc:
Dienes iramodott meg a jobb szélen, az alapvonal közeléből laposan közére adott, Kulcsár lekezelte a labdát, cselezgetett kicsit, aztán 17 méterről jobbal a léc fölé emelt.
78. perc: Győri a saját térfeléről indította a középen kitörő Balaskót. A pécsi játékos nagyszerűen tette maga elé a labdát, majd 16 méterről ballal a kifutó Szántai fölött az üres kapuba emelt.
0–3
85. perc: Sipos szaladt végig a jobb oldalon, félmagasan középre adott, Győri nyolc méterről kapásból alig bombázott a jobb felső sarok fölé.
90. perc: Sipeki végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos bal oldali sarkától, a középpályás magasan ívelt a kapu elé, a védők elvétették a labdát, így Simon Attila három lépésről, ballal a kapu közepébe továbbított.
1–3 ---- A diósgyőri kapuban Szántai Levente bizonytalanul védett. A védelem hibát hibára halmozott, főleg a tolódásaik nem sikerültek. Jeremias Buz bemutatkozása sem sikerült, bár a labdarúgó nem játszott rosszul, kár, hogy a végére elfáradt. Sipeki István nem tudta megfelelően mozgatni a csapatot. A pécsi védelem magabiztosan futballozott, a középpályások pedig az első félidőben maximálisan betartották az edzői utasításokat. A mezőny legjobbjának Kulcsár Árpád bizonyult, aki nem csupán gólpasszt adott és gólt rúgott, de bejátszotta az egész bal oldalt. Balaskó Iván nem sokkal maradt el társától, hiszen remek góllal és gólpasszal vette ki részét a győzelemből. ----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik