Ötcsillagos Manchester United

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2006.08.21. 02:07
Címkék
Elkezdődött a Premier League 2006–2007-es idénye, az első fordulóban szombaton nyolc, vasárnap két mérkőzést rendeztek. A nyitó találkozón meglepetésre csak döntetlent játszott a Liverpool a Sheffield United otthonában, a Manchester United viszont 5–1-re „lemészárolta” a Fulhamet. A bajnok Chelsea hazai pályán könnyedén verte meg a Manchester Cityt 3–0-ra.
Cristiano Ronaldo szerezte meg az MU negyedik gólját ? a tizenkilencedik percben
Cristiano Ronaldo szerezte meg az MU negyedik gólját ? a tizenkilencedik percben
EPA
Cristiano Ronaldo szerezte meg az MU negyedik gólját ? a tizenkilencedik percben
Cristiano Ronaldo szerezte meg az MU negyedik gólját ? a tizenkilencedik percben
Cristiano Ronaldo szerezte meg az MU negyedik gólját ? a tizenkilencedik percben
EPA
Cristiano Ronaldo szerezte meg az MU negyedik gólját ? a tizenkilencedik percben

A Manchester City legyőzésével immár sorozatban ötödször kezdte az idényt úgy a Chelsea, hogy megnyerte első mérkőzését. José Mourinho együttese különösebb erőlködés nélkül rámolt be három gólt a Stamford Bridge-en kissé megszeppent vendégcsapatnak, amelyből Bernardo Corradit a 63. percben kiállította Steve Bennett játékvezető. Az olasz csatár, aki a Parmából igazolt a „polgárokhoz”, és élete első meccsét játszotta új együttesében, előbb testtel próbálta megállítani a ghánai Michael Essient, majd miután ez nem sikerült neki, utánarúgott a középpályásnak, így azonnal piros lapot kapott. Az új fiúk közül pályára lépett az ukrán Andrij Sevcsenko, az elefántcsontparti Salomon Kalou, a nigériai John Mikel és a francia Lassana Diarra is, de a gólokat a régiek szerezték.

Nagyon belekezdett a legutóbb ezüstérmes Manchester United, amely alaposan helybenhagyta a Fulhamet. A „vörös ördögök” a kiütéses győzelemmel egyfajta titkos üzenetet küldtek a címvédő Chelsea-nek, jelezve, komolyan gondolják a trónfosztást. A többi mérkőzésről távirati stílusban: az Arsenal csak nyolc perccel a lefújás előtt mentett pontot új stadionjában az Aston Villa ellen, a Liverpool csak egy vitatható büntetővel egyenlített az újonc Sheffield United otthonában, míg a Tottenham simán kikapott a Bolton vendégeként. A forduló érdekessége, hogy minden mérkőzésen született gól, ugyanakkor egyetlen vendégcsapat sem tudott győzni!

Felemásra sikeredett a bemutatkozása Priskin Tamásnak, a Watford magyar csatárának, ugyanis a „darazsak” 2–1-re kikaptak az Everton otthonában. A huszadik születésnapját vasárnap betöltő támadó a 79. percben csereként állt be Darius Henderson helyett, és gólpasszt adott a szépítő találatot jegyző Damien Francisnek.

„Fantasztikus érzés volt, nagyon vártam már erre a pillanatra” – emlékezett vissza a szombati debütálására Priskin, aki 400 millió forintért szerződött a Watfordhoz Győrből. „Kevés időt kaptam, de nagyon szerettem volna bizonyítani, és ez talán sikerült is. Az utolsó percben a szélről befelé cseleztem, majd középre gurítottam a labdát csapattársamnak, aki a tizenhatos közeléből megszerezte a szépítő gólunkat. Szerintem meglehetősen vitatható tizenegyest ítélt a bíró a hazaiaknak, ezért csalódottak voltunk, hiszen a mérkőzés képe alapján egy pontot megérdemeltünk volna” – mondta a magyar csatár. A bajnoki mérkőzés hangulatáról Priskin Tamás csak áradozni tudott. „Elképesztő volt a légkör, nagyon szép a Goodison Park. Természetesen telt ház volt, a szurkolók pedig végigénekelték a meccset. Életem egyik legnagyobb élménye volt ez a találkozó” – fogalmazott a fiatal támadó. Az utólag döntőnek bizonyuló büntetőt Peter Walton játékvezető azért ítélte meg a hazaiak javára, mert úgy látta, hogy az ausztrál Tim Cahill beadásába Chris Powell kézzel ért bele. A televíziós felvételek azonban bizonyították, az angol védőnek a homlokára, és nem a kezére pattant a labda…

NS-szakértő: Jó a Chelsea

„Hiába beszéltek arról, hogy a Chelsea még nem állt össze, számomra meggyőző volt a teljesítménye. A Manchester United már most elkapta a fonalat. Az Arsenal döntetlenje a forduló meglepetése, új stadionjukban az első meccset illett volna megnyernie. A Liverpool botlása a másik váratlan eredmény, a Pool nem egy pontot nyert, hanem kettőt veszített. Az Everton–Watford csata után az egyik szemem sír, a másik nevet. Priskin Tamáséknak szurkolok, ugyanakkor David Moyes, az Everton menedzsere jó barátom, Skóciában együtt fociztam vele, így érte is mindig szorítok. A Tottenham játéka nagy csalódás, ettől függetlenül Fülöp Marcinak nagyon nehéz lesz a keretbe kerülnie.”

Kozma István, a Liverpool korábbi labdarúgója

Premier League, 1. forduló
Chelsea–Manchester City 3–0 (Terry 11., Lampard 26., Drogba 78.)
Manchester United–Fulham 5–1 (Saha 7., Pearce 13. – öngól, Rooney 16., 64., Ronaldo 19., ill. Ferdinand 40. – öngól)
Sheffield United–Liverpool 1–1 (Hulse 46., ill. Fowler 70. – 11-esből)
Arsenal–Aston Villa 1–1 (Gilberto 82., ill. Mellberg 53.)
Everton–Watford 2–1 (Johnson 15., Arteta 82., ill. Francis 90.)
Newcastle United–Wigan 2–1 (Parker 38., Ameobi 64., ill. McCulloch 59.)
Portsmouth–Blackburn Rovers 3–0 (Todorov 26., Kanu 62., 84.)
Reading–Middlesbrough 3–2 (Kitsom 43., Sidwell 44., Lita 55., ill. Downing 11., Yakubu 21.)
West Ham United–Charlton 3–1 (Zamora 52., 64., C. Cole 90., ill. D. Bent 15. – 11-esből)
Bolton Wanderers–Tottenham Hotspur 2–0 (Davies 9., Campo 13.)
A vendégeknél Fülöp Márton nem került az utazó keretbe.

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik