Elégedett az akasztott ember

GYENGE BALÁZS, PIETSCH TIBORGYENGE BALÁZS, PIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2005.09.29. 02:50
Címkék
Nem indult rosszul a Panathinaikosz számára a Werder Bremen elleni Bajnokok Ligája-csata: nyolc perc sem telt el a mérkőzésből, amikor már 2-0-ra vezetett az athéni gárda. Torghelle Sándor főszerepet vállalt mindkét gólban, például ő harcolta ki a tizenegyest.
Torghelle Sándor (zöldben) második nagy pillanata: csele után a brémai Shultz adott gólpasszt éktársának, Manciosznak
Torghelle Sándor (zöldben) második nagy pillanata: csele után a brémai Shultz adott gólpasszt éktársának, Manciosznak
Reuters / John Colesidis
Torghelle Sándor (zöldben) második nagy pillanata: csele után a brémai Shultz adott gólpasszt éktársának, Manciosznak
Torghelle Sándor (zöldben) második nagy pillanata: csele után a brémai Shultz adott gólpasszt éktársának, Manciosznak
Torghelle Sándor (zöldben) második nagy pillanata: csele után a brémai Shultz adott gólpasszt éktársának, Manciosznak
Reuters / John Colesidis
Torghelle Sándor (zöldben) második nagy pillanata: csele után a brémai Shultz adott gólpasszt éktársának, Manciosznak

- Nyertünk kettő egyre, szereztünk három pontot, azaz elégedett vagyok - foglalta össze a kedd estét Torghelle Sándor, az athéni zöld-fehérek magyar támadója.
- Kicsit azért bővebben is beszélhetne a történtekről, már csak azért is, mert a tudósítások szerint mindkét hazai találatból kivette a részét.
- Való igaz, az első gólt megelőző büntetőt én hoztam össze, míg a másodiknál labdát szereztem, a brémaiak tizenhatosához érve megcsináltam egy cselt, majd amikor egy újabbat akartam, becsúszva mentettek előlem. Szerencsére épp éktársamhoz, Mancioszhoz került a labda, aki pillanatokkal később már ünnepelhetett is.
- A tizenegyes jogos volt?
- Mivel megadta a bíró, igen. Egyébként megtoltam a labdát a védő mellett, ő akasztott, én elestem, majd meghallottam a sípszót.
- Nem akarta magára vállalni az ítélet-végrehajtó szerepét?
- Hogy elkértem volna a labdát Ezekiel Gonzáleztől?! Á, az ki van zárva! Ő volt kijelölve, bizonyára furán nézett volna rám, ha azzal toppanok elé: te, hadd rúgjam már én!

- Hajnalig tartó dáridó követte az első BL-győzelmet?
- Azt semmiképp sem nevezném össznépi banzájnak, hogy gratuláltunk egymásnak, aztán szép lassan hazamentünk. Boldogok vagyunk, hogy legyőztük a Werdert, ám helyén kezeljük az eredményt. Ez jellemző volt ránk eddig is: akkor sem estünk kétségbe, amikor nem úgy indítottuk a bajnokságot, ahogyan elterveztük. Szóval, nem ünnepelünk, csupán készülünk csendben a szombati bajnoki mérkőzésünkre.
- A keddihez visszakanyarodva: mennyire volt sima?
- Az első félidő egyértelműen a miénk volt, még úgy is, hogy négy perccel a szünet előtt a vendégek szépítettek. Klose gólja felettébb bosszantó volt, akkor szerezte ugyanis, amikor Gumasz ápolása miatt tíz emberrel játszottunk. A folytatásban meddő mezőnyfölényt harcoltak ki a németek, azonban egy helyzetnél tovább nem jutottak, miközben mi kétszer is a kapufát találtuk el. A kérdésre válaszolva: ha nem is sima, de megérdemelt győzelmet arattunk.



- A második felvonásban tizenhárom perc jutott önnek. Miért?
- Taktikai oka volt a váltásnak, a helyemet egy védekező középpályás foglalta el. Ekkor már az eredmény megtartásán volt a hangsúly, ezt az is bizonyítja, hogy edzőnk, Alberto Malesani nem sokkal később Mancioszt is lehívta a gyepről. Annak azért nagyon örültem, hogy amikor lefelé baktattam, megtapsolt a publikum.
- A telt háznyi publikum?
- Nem, csak ötvenezren voltak kint. Furán hangzik, nem?
- Ne aggódjon, a következő körben, amikor a Barcelonát látják vendégül, valószínűleg többen lesznek.
- No, az jó meccs lesz. A csoportunkban Ronaldinhóék a legjobbak, ehhez kétség sem férhet, s ahhoz, hogy továbbjussunk, ellenük is pontot kellene szereznünk. Ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, de miért ne próbálnánk meg?
- Ennyire várja már azt a csatát?
- Most a szombati bajnokit várom.

Szavazás

Mely' csapat nyeri a BL-t?

---- Nyögvenyelősen nyerte meg első BL-mérkőzését a Bayern München az ultramodern Allianz Arenában, pedig a közönségre nem lehetett panasz. A debütáláson 66 ezer bőrnadrágos jött össze a lelátón, a többségük ráadásul igen jó hangulatban érkezett a híres sörünnepről, az Oktoberfestről.

Joggal lehet elégedett Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere, hiszen amellett, hogy csapata Fredrik Ljungberg révén megszerezte századik BL-gólját, a 2004 februárja óta tartó idegenbeli nyeretlenségi sorozatának is búcsút intett az Ajax két vállra fektetésével. Az ágyúsok” ezt megelőzően a Celta Vigo otthonában tudtak diadalmaskodni, a 2003-2004-es sorozat nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Továbbra is mumusának mondhatja a Benfica a Manchester Unitedet, a két klub találkozóin ugyanis rendre az angolok viszik el a pálmát. Először 1966-ban találkoztak egymással a BEK negyeddöntőjében: Manchesterben 3:2-re, a lisszaboni visszavágón 5:1-re nyertek a vörös ördögök”. Az volt a Benfica első hazai veresége a BEK-ben - az első találkozójukon döntetlent értek el, a következő 18-at pedig megnyerték a Luz-stadionban. Két évvel később a United éppen a Benfica ellen szerezte meg Anglia első BEK-győzelmét a Wembleyben, egy hosszabbítás után 4:1-re megnyert találkozón. Kedd este Van Nistelrooy (képünkön) gondoskodott a hagyomány ápolásáról.

Ha a Barcelona pályára lép a BL-ben, az - mondhatni - garanciát jelent a látványos, gólgazdag mérkőzésre: Katalónia büszkeségének eddigi 90 találkozóján 284 találatnak tapsolhattak a nézők, ami pompás, 3.15-ös átlagot jelent.

Hazai pályán döbbenetesen szigorúan őrzi a kapuját a Juventus. A zebrák” legutóbb 2004. március 9-én kaptak BL-gólt a Stadio Delle Alpiban, a Deportivótól. Azóta kihúztak egy majdnem teljes (számukra a negyeddöntőig tartó) idényt, és most a Rapid sem járt túl az eszükön.

Rossz passzban van a Werder Bremen. A Weser-partiak zsinórban negyedik vereségüket szenvedték el az elitligában, ezeken a meccseken 3-14 a gólkülönbségük. ---- RONALDINHO
A mester pontosan tudja, mit csinál, hiszen korábban átesett már ilyen szituációkon, mint mi, játékosok. Megértem a döntését, és íme ez volt rá a válaszom” - mondta szokásos fülig érő vigyorával az Udinesének hármat vágó barcelonai klasszis azt követően, hogy edzője, Frank Rijkaard a legutóbbi spanyol bajnokira be sem nevezte, mert túl fáradtnak találta.

FRANK RIJKAARD
Ronaldinho mesterhármast jegyzett, azaz meghatározó egyénisége volt csapatunknak. Deco is megrúgta a maga gólját - mik ezek, ha nem jó jelek?” - töprengett visszafogottan a Barca szakvezetője.

SERSE COSMI
Elkértem a fiam számára Ronaldinho mezét. Amikor ilyesmire vetemedem, nem edzőként, hanem szurkolóként viselkedem. Persze jobb lett volna, ha nem most lő három gólt, de így is szép ajándék lesz” - így az udinei tréner, aki csapata katasztrofális veresége ellenére is elégedett volt.

RONALD KOEMAN
A Benfica nagyszerűen futballozott, támadólag lépett fel, ezért jobb eredményt érdemelt volna. A labdarúgásban sajnos nem mindig az a csapat nyer, amelyik jobban játszik, és most pontosan ez volt a helyzet” - védte a mundér becsületét a liszszaboni csapat mestere, miközben a portugál sajtó és a szurkolók egy emberként szidják, mert az Old Traffordon egy egynél csatár helyett védőt küldött be.

SIR ALEX FERGUSON
Van der Sarnak csak egyszer kellett védenie, egyébként teljességgel mi uraltuk az összecsapást” - ezt már a Manchester United menedzsere mondta ugyanarról a mérkőzésről.

DANNY BLIND
Az első félidőben sokkal inkább az Arsenal korai gólja, mintsem a szokásos taktikánk megváltoztatása miatt nyújtottunk gyengébb teljesítményt” - vágott vissza az őt támadó sajtónak az Ajax edzője.

FABIO CAPELLO
Már megszoktuk, nem jelent újdonságot. Lehet, hogy hetvenezer ember előtt nem is tudnánk játszani” - morfondírozott a Juventus mestere, miután csapata a Rapid legyőzésével egyhuzamban a hetedik győzelmét aratta az idényben, ám a kiváló mérleg ellenére alig több mint tízezren verődtek össze a hetvenezres Delle Alpi-stadionban.

ARMAND DEUMI
Megvan a célunk: továbbjutni a csoportból!” - jelentette ki diadalittasan a Sparta Praha legyőzését követően a Thun védője, noha a svájci kiscsapat nem is olyan régen még a helyi regionális ligában játszott, az éves költségvetése pedig ma sem haladja meg az ötmillió eurót.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik