A REAC-nak átok a hazai pálya

A mérkőzésről tudósított: PIETSCH TIBOR, SOMOGYI ZSOLTA mérkőzésről tudósított: PIETSCH TIBOR, SOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2005.09.25. 03:41
Címkék
Furcsa vagy fogalmazzunk finomabban: speciális hangulata van egy élvonalbeli mérkőzésnek manapság Rákospalotán. A középkezdés előtt választott a két csapatkapitány, és a hazaiakat képviselő Virágh Tibor a pálya közepéről hátraszólt a gólvonalon álló kapusának, hogy melyik oldalt válassza?

A jelenet rengeteg futballmérkőzésen előfordulhat, ám az aligha, hogy a nézőtér fölött elhelyezkedő sajtópáholyban is tisztán lehetett hallani a kérdést: "Balázs, jó ott neked?" Farkas Balázs bólintott, így elkezdődhetett a 6. forduló első találkozója. De tartozunk az igazságnak annyival, hogy volt azért némi zaj a tribünön: az egyformán kis létszámú, de lelkes fehérvári és rákospalotai tábor is rázendített.

Négy perc és tíz másodperc után a REAC átvitte a labdát a vendégcsapat térfelére, és ez az adat sok mindent elárult. Leginkább azt, hogy a forduló előtt mindössze két kapott góllal büszkélkedő, s ezzel a bajnokság egyelőre legjobb védelmét magáénak tudó FC Fehérvár ragadta magához a kezdeményezést, míg az egyetlen Ferencváros mögött kuksoló csapat, a REAC csak a védekezésre összpontosított. A négy védő előtt Kapcsos Vince amolyan szűrőként is a vendégek akcióinak lassításával volt elfoglalva, és csak egyetlen csatár, Nyerges Krisztián próbált zavart kelteni elöl. Lehetetlennek tűnő vállalkozásnak látszott ez a fegyelmezett székesfehérvári védők között, igaz, a hazaiak elképzelése szerint a jobb oldalról Csopaki István, középről Somorjai Tamás, a bal oldalról pedig Török Sándor próbálta volna segíteni az éket.

Alex Alumona kiugrása jelezte: továbbra is a Fehérvár a veszélyesebb, egyértelműen a piros-kékek uralták a játékot, ők birtokolták a labdát, diktálták a jóindulattal közepesnek mondható iramot. Egyszóval cseppet sem volt meglepő, hogy Sitku Illés második ziccerét kihasználva a vezetést is megszerezte Csertői Aurél legénysége.

Sitku Illés (pirosban) legyűrte a REAC középhátvédjét, Virágh Tibort, ráadásként pedig kétszer is betalált a rákospalotaiak kapujába
Sitku Illés (pirosban) legyűrte a REAC középhátvédjét, Virágh Tibort, ráadásként pedig kétszer is betalált a rákospalotaiak kapujába
M. Németh Péter
Sitku Illés (pirosban) legyűrte a REAC középhátvédjét, Virágh Tibort, ráadásként pedig kétszer is betalált a rákospalotaiak kapujába
Apropó, Csertői Aurél. Amikor a földön maradt egyik játékosa, a technikai zóna határáig sétálva érdeklődött, mi is történt pontosan, ám a negyedik játékvezetővel, Makai Jánossal került konfliktusba, aki a kispadra ültette volna a trénert. "Tessék leülni a kispadra" - szólt a tartalékbíró. "A zónán belül azt csinálok, amit akarok"- felelt a tréner. "Tessék leülni" - szólt újra a bíró. "Állni sem állhatok?" - érdeklődött Csertői Aurél, aztán ennyiben maradtak. De visszatérve a gólhoz: kellett hozzá egy kitűnő indítás (Mario Bozsicsé), egy rosszul helyezkedő védő (Szirtesi Attila) és egy, a védőjét a játékból ügyesen kizáró, a labdát jól eltaláló csatár (Sitku Illés).

Nyerges Krisztián lövése vezette be a második félidőt, ebből sem lett gólt, és sokáig nem is tudott veszélyes lenni a REAC. A székesfehérvári szurkolók csak akkor riadtak meg, amikor az előrevágott, a vendégkapu felé guruló labdára egyedül Kuttor Attila rajtolt. Az utóbbi időben több öngólt vétő rutinos védő azonban most rálépett a labdára, és kényelmesen megfordult. Szó sincs arról, hogy ironizálnánk Kuttor Attilával, de tény, a hazaiak nem tudtak helyzetbe kerülni. Vészesen fogyott a rákospalotaiak ideje, amikor az első okosan megkoreografált akciójukból szépítettek, azaz a harmadik gólját is megkapta ebben a szezonban a Fehérvár. Ezután már csak Daniel Tudor butasága veszélyeztette a vendéggyőzelmet, ám gól ebből sem lett.

A REAC Győrben szerzett egy pontot, hazai pályán az MTK, az Újpest, a Diósgyőr és a Vasas után a Fehérvártól is kikapott, így aligha bánja, hogy legközelebb idegenbe kell mennie. A másik oldalon kiderült, a rendezett anyagi háttér és a megfontolt szakmai munka alapvető feltétele a sikeres szereplésnek.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik