Alakul a brazil finálé

B. P., B. J.B. P., B. J.
Vágólapra másolva!
2005.06.24. 21:46
Címkék
"Találkozunk Japánban!" - hirdette egy brazil transzparens az elődöntő megkezdése előtt, arra utalva, hogy a Libertadores-kupa győztese decemberben a felkelő nap országába, a klubvilágbajnokságra hivatalos.
Az Atlético táborának optimizmusát növelte, hogy a mexikóiak nélkülözték a válogatottal Németországban szereplő öt alapemberüket, továbbá a sérült Omar Bravót és az eltiltott Bofo Bautistát. A mérkőzésen aztán kiderült, hogy a tartalék-, valamint az ifjúsági csapatból felhozott játékosok nem képesek megfelelően pótolni a hiányzókat. Aloísio jól helyezett fejesével már az első félidő derekán vezetést szereztek a brazilok, majd egy remekbe szabott szabadrúgással megduplázták előnyüket, Fernandinho lövésénél a mexikóiak - egyébként második számú - kapusának, Alfredo Talaverának nem volt esélye. A második játékrészben a szórványos mexikói próbálkozásokat biztos kézzel hárította Diego, az Atlético kapusa, majd a mérkőzés hajrájában Fabrício életerős bombával beállította a végeredményt. A Chivas bízik a hazai pálya előnyében - a közelmúltban négy-nullára győzött az argentin Boca Juniors ellen -, de valamivel megalapozottabbnak tűnik az örömmámorban úszó Atlético-játékosok abbeli reménye, hogy brazil házidöntőt vívhatnak a River Plate ellen kétgólos előnyt szerző Sao Paulo ellen.Libertadores-kupa
Elődöntő, első mérkőzés: Atlético PR (brazil)-Chivas Guadalajara (mexikói) 3-0 (Aloísio 22., Fernandinho 43., Fabrício 78.).
A visszavágót egy hét múlva rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik