Ráczkó-bronz az uszodában

FÜREDI MARIANNE és CZAGÁNY BALÁZS (fotó) jelenti AthénbólFÜREDI MARIANNE és CZAGÁNY BALÁZS (fotó) jelenti Athénból
Vágólapra másolva!
2004.09.24. 21:46
Címkék
A sportban nem elég a tudás, a sikerhez sokszor szerencse is kell.
Nos, ebben a szerencsében bíztak pénteken csörgőlabdázóink, és nagyon drukkoltak a koreaiaknak, hogy legyőzzék az utóbbi évek világversenyein - paralimpia, világbajnokság, Európa-bajnokság - ezüstérmes litvánokat. Az ázsiaiak nyertek és ez azt jelentette, hogy a mieink a legjobb nyolc közé jutottak. Páni Róbert edző legénységének nem volt sok ideje a szurkolás után, mert következett a címvédő dánok elleni negyeddöntő. Mivel itt vereséget szenvedett csapatunk, az alsó ágon, az 5-8. helyért játszik tovább. Asztaliteniszezőink legyőzték az olasz válogatottat, míg két bocsásunk, Béres Dezső és Gyurkota József következő ellenfele a görög versenyző volt, és mindketten 7:1-es győzelmet arattak, majd Béres újból nyert, Gyurkota viszont kikapott.

Ráczkó Gitta bronzig jutott
Ráczkó Gitta bronzig jutott
Ráczkó Gitta bronzig jutott
Este az uszodában két rutinos hölgy versenyzőnkért szurkolhattunk - az újonc Poprócsi Tímea nem jutott a 400 gyors fináléjába. Az 50 pillangón már bronzérmes Engelhardt Katalin a hetedik idővel került a döntőbe, s ott megtartotta ezt a pozíciót. Ráczkó Gitta kategóriájában délelőtt nem rendeztek előfutamot, így a 2002-es vb-n negyedik helyet jelentő idejével a harmadik pozícióból rajtolt a fináléban. Gitta nagyon jól kapta el a startot, esélye volt az ezüstre is - majd legjobb idejét megjavítva bronzérmes lett.
"Reméltem, hogy meglesz az érem. A német és az angol lány nagyon jó, mindig nagy csatákat vívunk, és tartottam a japántól is. Nagyon boldog vagyok, az meg külön öröm, hogy egyéni csúcsot úsztam." - mondta Ráczkó Gitta.

12. nyári paralimpia, Athén
A magyar eredmények
Asztalitenisz. Csapatverseny. A-csoport: Magyarország-Olaszország 3:0
Bocsa. BC4 kategória. Csoportmérkőzések: Gyurkota József-Hacitanagiotidu (görög) 7:1, Béres Dezső-Hacitanagiotidu 7:1, Béres-Gomez (spanyol) 6:2, Valentin (portugál)-Gyurkota 4:3
Csörgőlabda. Negyeddöntő: Dánia-Magyarország 9:3
Úszás. Nők. 100 mell. SB 4 kategória. Paralimpiai bajnok: Beatrice Hess (Franciaország) 1:59.38, …7. Engelhart Katalin (Magyarország) 2:08.98. SB 5-ös kategória. Pb: Kirstenbrühn (Németország) 1:52.81, …3. Ráczkó Gitta (Magyarország, egyesület: HOSC, edző: Fórizs Erika) 1:55.87 ---- K ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik