Sakk: Lékó negyedik

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2004.08.01. 21:02
Címkék
A negyedik helyen végzett Lékó Péter a dortmundi szupertornán, miután a magyar nagymester elbukta az orosz Pjotr Szvidler elleni szombati-vasárnapi bronzcsatát.
Az aranyért Anand és az orosz Vlagyimir Kramnyik harcolhatott. Nem ért véget a rendes játékidőben a párharc, eldőlt viszont a rapid szakaszban, mégpedig a legmagasabb értékszámmal bíró Anand javára. A győztes ezzel elmondhatja magáról, hogy ebben az évben már a második nagy tornán lett első, hiszen korábban az év első szuperversenyén, a hollandiai Wijk aan Zee-ben is győzni tudott.SPARKASSEN NEMZETKÖZI SZUPERTORNA, DORTMUND.
Döntő. 2. mérkőzés: Kramnyik (orosz, Élő-pont: 2770)-Anand (indiai, 2782) döntetlen. A 3. helyért: Szvidler (orosz, 2727)-Lékó Péter (magyar, 2741) döntetlen. Rapid. 1. mérkőzés: Lékó-Szvidler döntetlen, Kramnyik-Anand döntetlen. 2. játszma: Szvidler-Lékó 1:0, Anand-Kramnyik 1:0. Végeredmény: 1. Anand, 2. Kramnyik, 3. Szvidler, 4. Lékó Péter, 5. Naiditsch (német), 6. Rubljevszkij (orosz), 7. Bologan (moldovai), 8. Karjakin (ukrán)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik