Megint fináléban a Nyíregyháza

BODNÁR TIBORBODNÁR TIBOR
Vágólapra másolva!
2003.04.05. 23:20
Címkék
Ludvig Zsolt mint szpíker? A nyíregyháziak edzője mikrofont ragadott a kezdés előtt, és maga köszöntötte a hazai csapat születés- és névnaposait, így Erdősné Balogh Erikát, Mátrai Beátát és Kőhalmi Richárd másodedzőt, de talán a jegyzőkönyvezető, a pénteken 70 éves Máthé Dezső is megérdemelt volna egy köszöntést&
A hazaiak edzője kezdésre persze elfoglalta eredeti helyét a kispadon, ahonnan azt láthatta, hogy csapata nehezen találja a meccs ritmusát. Ezt remekül kihasználta a Vasas, és a kivédekezett labdákból indított támadások révén előnnyel várhatta az első technikai szünetet (6:8). A másodikat (16:14) aztán már nem, mert Erdősné és Schlégl egyre többször érzett rá a pontszerzés ízére, és
vezérletükkel fordított is a Nyíregyháza. Ezt követően Ratimorszky Károly kétszer is gyorsan időt kért, de tanácsai nem tudták megállítani a felek közötti szakadék mélyülését.
Annyiban a folytatásra sem változott a helyzet, hogy a bajnokcsapat ismét az első kötelező pauza (5:8) után kezdte meg a kapaszkodást. Schlégl megmozdulásaival – amelyek közül egy egyesblokk igazán tanítanivaló volt – pillanatok alatt fordított a házigazda, miközben Erdősné tartotta elsőségét a házi "góllövőlistán”. Főként, hogy Ludvig Zsolt azt a luxust is megengedhette magának, hogy lecserélje második legeredményesebb emberét, Schléglt. Mivel a Vasasnál Kriegel Éva leállt a pontgyártással, ez sem viselte meg a friss kupagyőztest, amely újabb súlyos csapást mért ellenfelére.
A harmadik felvonásban Kapuvári is beszállt a táncba, és a házigazda most először nem ragadt be a rajtnál. A Vasas trénere sűrűn cserélgetett, leggyakrabban Dégi és Takács volt a műveletek alanya. De csak egy pillanatra engedte magához közel ellenfelét a Nyíregyháza (9:7), hogy aztán Papizsanszkaja nyitássorozatával ismét növelje a különbséget. (14:7). Mivel egyértelművé vált a meccs sorsa, mindkét edző kulcsembereket és feladót váltott. Bármennyire is igyekezett az angyalföldi gárda, nem tudott a szettgyőzelem közelébe kerülni, így a címvédő a párharc alatt egyetlen játszmát sem vesztve került zsinórban negyedszer is a bajnoki döntőbe.

Mestermérleg
Ludvig Zsolt:
– Ezzel a győzelemmel idei legfőbb célkitűzésünk kapujához értünk, a bajnoki döntőhöz. Nagyon örülök, hogy az utolsó játékrészben már szinte csak nyíregyházi játékosok voltak a pályán.
Ratimorszky Károly: – A három mérkőzés alapján a Nyíregyháza teljesen megérdemelten jutott tovább. Megpróbáltunk méltó ellenfelek lenni, de a végére ellenfelünk felőrölt bennünket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik