Az Arsenal és a Real kihagyott ziccere

ARDAY ATTILAARDAY ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.10.23. 15:12
Címkék
A-tól D-ig lejátszották a csoportokban kedd este a negyedik kört, s jókora pofonokat kaptak otthon a nagymenők. Lelkes sporttévénézők hónap óta egy majdani ArsenalReal Madrid szupermeccsről álmodoznak, lehetőleg a döntőben, de álmaikat aligha szőtte tovább e két díszes társaság tegnapi mutatványa. Kicsit több odafigyeléssel mindkettő már a következő körben lehetne, ám kihagyták a ziccert. Pedig a Highburyben és a Bernabéuban számos ziccerük akadt.
Az A-csoport simábbnak hitt meccse, az Arsenal–Auxerre már fél óra alatt eldőlt – a leírt vendégek javára. Mathis, a franciaországi franciáktól mondta ugyan a meccs előtt, hogy van olyan sejtése, sikerül győzniük, de hát ki figyel oda ilyesmire egy nyeretlen csapattól. Az angliai franciák se vették komolyan, a gólyalábú Vieira például csak bambán nézte, ahogy Kapo elgurítja a lába közt a labdát a jobbszélen, s mire megfordult volna, már Seaman kapujából kellett kikaparni. Kapo a csel után akkora gellert adott neki ballal, hogy a védelmen túl még a Big Bent is megkerülte a játékszer, mielőtt a jobb kapufa mellett becsapódott. Eddig azt hittük, csak Roberto Carlos tud ilyet. Mire az Arsenal megszokta, hogy most hátrányban kell futballoznia, kapott még egyet, ezúttal Fadigától. Aztán jöttek a Kanu–Henry–Wiltord-féle gurigatós kombinációk, nem is voltak csúnyák, ám a hálót csak egyszer tudták bevenni, mégpedig a nigériai jóvoltából. Számos lehetőség adódott az egalizálásra, ám 1-3-is lehetett volna a végeredmény, ha a végén Seaman nem mozog olyan frissen, mint tinédzser korában. A lefújás előtt jobbról-balról felváltva tüzelt a szárazföldi francia sereg, a brit sziget lakóiról minden visszapattant, végül a copfos angol önfeláldozó vetődése mentette meg a helyzetet. Az A-csoport eredményei: Arsenal (angol)–Auxerre (francia) 1-2 (0-2). Gólszerzők: Kanu (53. perc), illetve Kapo (8.), Fadiga (28.). Borussia Dortmund (német)–PSV Eindhoven (holland) 1-1 (1-0). Gólszerzők: Koller (10. perc), illetve Bruggink (47.).Az állás: 1. Arsenal 9 pont 2. Dortmund 7 3. Auxerre 4 4. PSV Eindhoven 2
Owen egy fejjel kisebb a mezőnynél, de gólt fejelt
Owen egy fejjel kisebb a mezőnynél, de gólt fejelt
Owen egy fejjel kisebb a mezőnynél, de gólt fejelt
Owen egy fejjel kisebb a mezőnynél, de gólt fejelt
Owen egy fejjel kisebb a mezőnynél, de gólt fejelt
Owen egy fejjel kisebb a mezőnynél, de gólt fejelt
A B-csoport keddje a Liverpoolról szólt. Azon belül is a Liverpool angol futballistáiról, elsősorban Michael Owenről. Mesterhármast szerzett, ami nála ugyan hétköznapos dolog, ünnepnappá emelte viszont a keddet, hogy az egyiket fejjel érte el a pöttöm csatár. Bár, szokás szerint, csak három honfitársa volt a pályán, a gólpasszok két harmadát tőlük kapta. Még az első félidőben kiegyenlítette szpartakos Danyisevszkij vezetőgólját, Carragher beadásából. Gurult-gurult a labda jobb oldali középpályás előtt, vagyis inkább gurulni próbált, merthogy a csont kemény moszkvai talajon inkább csak hánykolódott, Carragher pedig már nagyon lendítette volna jobb csukáját, hogy középre tegye. Aztán úgy döntött, lesz, ami lesz, megpróbálja, persze labda éppen akkor pattant fel a földről, hogy megtréfálja. Valószínű, hogy máskülönben eszébe se jutott volna Owen homlokára passzolni, de hát most így sikerült, a lényeg, hogy jól sült el a dolog. Owen nyolc-tíz méterről a hálóba fejelt! Második találatát lábbal érte el, de fejesek készítették elő, mégpedig Hyypiától. A finn hátvéd a keresztléccel stukkolgatott, amikor végre a közelben ácsorgó Owen elé került a labda, s egy méterről behelyezte a kapuba. A ráadásban pedig, Murphy beadásából a kegyelemdöfést is megadta.

A B-csoport eredményei:

Szpartak Moszkva (orosz)–Liverpool (angol) 1-3 (1-1).
Gólszerzők: Danyisevszkij (23. perc), illetve Owen (29., 70., 90.).

Basel (svájci)–Valencia (spanyol) 2-2 (1-1).
Gólszerzők: Ergic (32. perc, 90.), illetve Baraja (36.), Curro Torres (72.).

Az állás:

1. Valencia 10 pont
2. Liverpool 7
3. Basel 5
4. Szpartak Moszkva 0

A C-csoportban is egy angol gentleman, Steve McManaman szerezte a gólok többségét, de nem ettől volt hangos a kvartett. A tartalékból csak vészesetben előbányászott McManaman, mint mindig, megint meghálálta a Real Madrid szakmai stábjának "bizalmát”, s egymaga kétgólos vezetéshez jutatta Realt az AEK ellen. A társak azonban nemigen becsülték meg a brit szorgalmát. Ronaldo például beuzsonnázott kisdiákként csak ide-oda kocogott egy nagyjából gombfocipályányi területen, más kérdés, hogy tehetségéből így is futotta egy gólpasszra. 2-0 után fejben már mindenki a lefekvésre gondolt a késő esti derbin, a gyepen semmi se történt sokáig, csupán az egyik vezérszurkoló próbálta fenntartani a figyelmet. Hol erőteljes orrfújásra, hol isztambuli müezzinre, hol pedig szócsöves rendőrkapitányra emlékeztető hangokat adott ki, de közben a Real játékosok elszenderültek. Az athéni polgárok pedig az éj leple alatt kiegyenlítettek.

A C-csoport eredményei:

Real Madrid (spanyol)–AEK Athén (görög) 2-2 (2-0).
Gólszerzők: McManaman (24. perc, 43.), illetve Kacuranisz (74.), Centeno (86.)

AS Roma (olasz)–Genk (belga) 0-0.

Az állás:

1. Real Madrid 8 pont
2. AS Roma 5
3. AEK Athén
4. Genk 2

A D-csoport továbbra is mélyen elrejti előlünk a két majdani továbbjutó kilétét. Kedden ebben a négyesben történt a legtöbb és a legkevesebb egyszerre. A Lyon–Inter ütközet ugyanis a nap legváltozatosabb, és gólokban leggazdagabb kilencven percét hozta, de minthogy az Ajax–Rosenborg derbivel együtt ikszre végződött, senki nem lett okosabb a jövőt illetően. A lyoni közönségnek nemcsak a legtöbb, de a legszebb találata is jutalma lett, amikor Sonny Anderson egy lendületes egyérintő után tizennyolcról hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe.

A D-csoport eredményei:

Lyon (francia)–Internazionale (olasz) 3-3 (2-1).
Gólszerzők: Anderson (21. perc, 75.), Carriere (44.), illetve Cacapa (31., öngól), Crespo (56., 66.).

Ajax (holland)–Rosenborg (norvég) 1-1 (1-0).
Gólszerzők: Ibrahimovic (41. perc), illetve Enerly (85., 11-esből).

Az állás:

1. Lyon 7
2. Internazionale 5 (7-7)
3. Ajax 5 (3-3)
4. Rosenborg 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik