Elképesztő védelmi baklövések

Havasréti Béla, Kun ZoltánHavasréti Béla, Kun Zoltán
Vágólapra másolva!
2002.10.18. 23:32
Címkék
Bár csütörtökön még rövidgatyás idő volt az ország nagy részében, péntekre ismét csak összeszaladtak a fellegek, így bizony igen csípős időben kezdte el ismertetni a két csapat összeállítását a győri hangosbemondó. Kisebb gesztust gyakorolva akár a nézők nevét is nyugodt szívvel elsorolhatta volna, nem telt volna túl nagy fáradságába& A kezdéskor jelenlévő néhány száz szurkoló ráadásul rögvest kapott egy rossz hírt, hiszen csaknem tíz perccel később kezdődött a mérkőzés a Kispest késése miatt.
Goran Jovanovicsot (balra) a Kispest nagy visszatérôje, Bárányos Zsolt küldte légi útra
Goran Jovanovicsot (balra) a Kispest nagy visszatérôje, Bárányos Zsolt küldte légi útra
Goran Jovanovicsot (balra) a Kispest nagy visszatérôje, Bárányos Zsolt küldte légi útra
Goran Jovanovicsot (balra) a Kispest nagy visszatérôje, Bárányos Zsolt küldte légi útra
Goran Jovanovicsot (balra) a Kispest nagy visszatérôje, Bárányos Zsolt küldte légi útra
Goran Jovanovicsot (balra) a Kispest nagy visszatérôje, Bárányos Zsolt küldte légi útra
Persze nem hanyagságból érkezett csupán hetven perccel a tervezett kezdés előtt a Honvéd, hanem az M0-áson történt baleset okozta óriási torlódás miatt. Azért egy jobb információ is eljutott a kispesti hívekhez a találkozót megelőzően, hiszen pénteken biztossá vált, hogy Bárányos Zsolt is pályára léphet Győrben. A szokottnál jóval aktívabb fanatikusok üdvözölték is egy transzparenssel a régi-új kedvencet, aki igyekezett meghálálni a bizalmat, és jól szervezte a középpályán a csapata játékát. Igaz, nem volt nehéz dolguk a vendégjátékosoknak a győri támadások megszűrésekor, hiszen az ETO elég álmosan nyitott, nem sok veszélyt tudott összehozni a piros-feketék kapuja előtt. Jellemző, hogy az első fél óra legnagyobb hazai ziccerét is a Kispest, nevezetesen Cristian Dulca alakította ki, aki addig szerencsétlenkedett saját térfelének közepén, amíg Weitner Ádám megiramodott, és bizony csak Igor Nicsenko cipőjén múlott, hogy ebből az óriási hibából nem lett gól. Persze lett később egy másik gól…
Előbb azonban még illik megemlékezni a Honvéd nagy lehetőségeiről is, hiszen a látogatók három perc alatt eldönthették volna a mérkőzés sorsát, ám Hercegfalvi Zoltán és Torghelle Sándor lövésénél a kiváló formában lévő Sebők Zsolt, Dubecz János kísérleténél pedig a balszerencse akadályozta meg a Kispest vezetését. Ami nem ment be az egyik oldalon, az rögvest bement a másikon, bár a győriek tizenegyeséhez kellett Dulca is – a román védő előbb rosszul helyezkedett, majd rossz ütemben belépett Nicsenko elé, és a jogos büntetőt Szanyó Károly nem is hibázta el. Vezetett a Győr, így elvileg a Kispestnek fel kellett adnia addigi igen zárt védekezését, ha pontokkal akart hazatérni – márpedig akart, hiszen igencsak rossz pozícióban állnak a tabellán a honvédosok. A semleges szurkolók éppen ezért örülhettek a gólnak, hiszen a második félidő így azt ígérte, hogy jóval látványosabbra sikeredik, mint az első. Ami persze nem lett volna nagy bravúr…
Szünet után két nagy ziccerrel nyitott a Győr, és ekkor többen megjegyezték, hogy ilyen lehetőség után biztosan a Kispest rúgja majd a gólt. Félig-meddig igazuk lett a szurkolóknak, hiszen Piroska Attila révén valóban betalált a Honvéd, ám Babos Ádám hatalmas hibáját kihasználta Nicsenko, azaz ekkor már 2–0-ra vezetett az ETO. A vendégek ugyan a szépítés után is hajtottak becsülettel, ám igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni, a győri kontrákban pedig mindig benne volt a gól. Egészen a meccs lefújásáig benne is maradt, akkor Németh Norbert megadta a kegyelemdöfést volt csapatának.
Nem volt jó mérkőzés, hiszen sokat hibáztak mezőnyben a játékosok, és a négy gól közül három elképesztő egyéni hiba után született. Az persze vitathatatlan, hogy a hazaiak győzelme megérdemelt, a sorozatban negyedik vereségét elszenvedő Honvéd tulajdonosai pedig újabb kényes hétvége előtt állnak…

Percről percre

10. perc: Laczkó 16 méterről, ballal célozta meg a győri kaput, a léc alá tartó labdát Sebők kiöklözte.
20. perc: Dulca a kispesti térfél közepén eladta a labdát, Weitner rácsapott, aztán nagy lendülettel megindult a jobb oldalon a kispesti kapu felé. Az ötös magasságába érve laposan középre gurított, középen Nicsenko érkezett üresen, a csatár 12 méterről, jobb belsővel, laposan egyből a jobb sarokba próbált lőni, de óriási helyzetben centikkel a kapu mellé lőtt.
29. perc: Piroska jó ütemű átadásával Torghelle előtt teremtett óriási lehetőséget. A kispestiek támadója a lesre spekuláló hazai védők közül a felezővonalról indulva lépett ki, tíz méterről jobbal nagy erővel lőtt a kapu bal oldala felé, Sebők elmozdult jobbra, de bravúros mozdulattal viszszanyúlt, és szögletre mentett.
32. perc: Nicsenko vezetgette a labdát a tizenhatos jobb oldali vonalának közelében, majd hirtelen megfordult, amikor Dulca – nem sokkal a vonalon belül – buktatta. A közelben tartózkodó Makai játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőből Szanyó jobbal a jobb alsó sarokba helyezte a labdát.
1–0
51. perc: Szanyó mintegy 28 méterre a kispesti kaputól végezhetett el szabadrúgást. Középre ívelt labdáját a kaputól tíz méterre háttal álló Nicsenko mellel maga elé tette, majd amíg Babos Ádám gyönyörködött a győri csatár alakításában, félfordulattal, jobbal a kapu bal oldalába vágta a labdát.
2–0
55. perc: Dubecz adott jobb oldalról a győri kapu elé, Jovanovics lyukat rúgott, így Piroska számára nem jelentett különösebb gondot, hogy az ajándékba kapott labdát hat méterről, jobbal a győri kapu jobb oldalába továbbítsa.
2–1
83. perc: Az öt perccel korábban csereként pályára lépett Borgulya a felezővonal környékén rátartott Hucika lábára, amiért villant számára a piros lap.
90. perc: A győri csapat bebiztosította győzelmét: Peric pontos átadásával teremtett helyzetet a lesre játszó védők között kilépő Németh Norbertnek. A Kispestről nyáron Győrbe került játékos mellel maga elé csúsztatta a labdát, majd tíz méterről jobbal a jobb alsó sarokba bombázta azt.
3–1

Fény és árnyék

Tamási Zsolt, a győriek szakvezetője merész húzásra szánta el magát. Miközben olyan rutinos játékosok, mint Herczeg Miklós, Baumgartner Attila vagy Lakos Pál csak a kispadon kaptak helyet, a húszéves Weitner Ádámot állította a kezdőcsapatba, aki ezen a mérkőzésen volt első ízben kezdőembere az ETO csapatának. A fiatal játékos nem vallott szégyent, helyét gyakran változtatva hol a jobb, hol pedig a bal oldalon tűnt fel, és igyekezett támadásokat vezetni. Reméljük, ha lehiggad, még sokat hallhatunk róla.

Az utolsó negyedórára küldte pályára Ioan Patrascu Borgulya Istvánt, csapata támadósorát erősítendő. A csatár azonban nem sok időt töltött a pályát, öt perccel a beállása után kíméletlenül rátartott Branko Hucika lábára, és a játékvezető azonnal kiállította. Borgulyának nem ez volt az első gyors piros lapja, az előző bajnokságban a Ferencváros ellen 4–0-ra elvesztett meccsen szintén csere volt, ám akkor még hét percig lehetett a gyepen…

Mestermérleg

Tamási Zsolt a Győri ETO vezetőedzője
Rendkívül nehéz mérkőzést vívtunk a Kispest ellen. A kiegyenlített első félidő után a helyezeteink alapján korábban kellett volna eldöntenünk a meccs sorsát, de ez csak az utolsó percben sikerült. Örülök a győzelemnek.

Gujdár Sándor a Kispest-Honvéd vezetőedzője
Az első harminc percben szervezetten, jól játszottunk, két nagy helyzetünk is akadt, de egyiket sem tudtuk kihasználni. A tizenegyes után a Győr jobb játékosállománya révén fölülkerekedett, így megszerezte a győzelmet.

Félrevezetett ügyvezető

Lapunk egy korábbi számában már beszámoltunk arról, hogy felmondólevelet kézbesítettek Horváth Bélának, a Győri ETO FC technikai vezetőjének.
"Peczár László, a klubot működtető kft. ügyvezetője írásban közölte velem, hogy miután a nyugdíjkorhatárt elértem, a munkavállalói jogviszonyomat és a vállalkozói szerződésemet felmondja, és október harmadikai hatállyal felment a munkavégzés alól – mondta Horváth Béla. – Meglepett a döntés, de tudomásul vettem. Másnap aztán Győrbe érkezett a klub tulajdonosa, Tarsoly Csaba, és közölte velem: tekintsem a felmondást semmisnek, végezzem tovább a munkámat.”
Meglepő fordulat, annyi bizonyos. Hogy mi lehet a történtek magyarázata, arról Peczár László ügyvezető röviden csak ennyit nyilatkozott: "Nehéz ebben a helyzetben bármit is mondanom. Maradjunk annyiban, hogy félrevezető információ alapján született meg a felmentés. Azóta minden tisztázódott, és Horváth Béla tovább végezheti munkáját.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik