Király egy ponttal jubilált

Vágólapra másolva!
2002.08.25. 21:54
Címkék
A találkozó elôtt Huub Stevens (jobbra) még tréfálkozott egykori játékosával, Andreas Müllerrel, utána 90 percig nem volt barátság
A találkozó elôtt Huub Stevens (jobbra) még tréfálkozott egykori játékosával, Andreas Müllerrel, utána 90 percig nem volt barátság
A találkozó elôtt Huub Stevens (jobbra) még tréfálkozott egykori játékosával, Andreas Müllerrel, utána 90 percig nem volt barátság
A találkozó elôtt Huub Stevens (jobbra) még tréfálkozott egykori játékosával, Andreas Müllerrel, utána 90 percig nem volt barátság
A találkozó elôtt Huub Stevens (jobbra) még tréfálkozott egykori játékosával, Andreas Müllerrel, utána 90 percig nem volt barátság
A találkozó elôtt Huub Stevens (jobbra) még tréfálkozott egykori játékosával, Andreas Müllerrel, utána 90 percig nem volt barátság
Harmadik mérkőzésén harmadszor ért el döntetlent a Hertha BSC. A Király Gábort végig, Dárdai Pált az utolsó bő tíz percben pályára küldő berliniek így veretlenek – és ez nem rossz, hiszen játszottak már a bajnok Borussia Dortmund és vasárnap este a Schalke otthonában –, ugyanakkor nyeretlenek is, és ez bizony kevés okot ad az örömre.
Király a találkozó után elmondta: majd a végelszámolásnál derül ki, mennyit is érnek valójában az eddig megszerzett pontok. A kapus úgy látta, Gelsenkirchenben inkább a mezőnyben zajlott nagy küzdelem, igazi nagy helyzet csak egy adódott a hazaiak előtt, de akkor a csereként beállt Émile Mpenza a kapu mellé emelt.
"Teljesen ki voltam szolgáltatva – mondta a százötvenedik Bundesliga-meccsén pályára lépő Király. – Abban a helyzetben egyetlen esélyem volt, mégpedig az, hogy a lehető legjobban megzavarjam a csatárt. Ebből a csatából én jöttem ki győztesen, még ha tudom is: ha elviszi mellettem a labdát, vagy átemeli felettem, és engem megkerülve próbál gólt lőni, biztosan a hálóba lő. Később mondta Dárdai Pali, hogy ő a kapum mögül figyelte a jelenetet, és úgy látta, a belga csatár mozgásán látható volt, megzavarta, hogy előtte vagyok.”

Völler újra a pályán

DREZDA. Egy mérkôzés erejéig ismét futballszerelést ölt Rudi Völler. A német válogatott csapatfônöke egy öregfiúk-válogatottban lép pályára, amely a hírességekbôl összeállított csapattal mérkôzik meg, a találkozó bevételét pedig az árvízkárosultak megsegítésére ajánlják fel. Völler a csata elôtt egy 500 ezer euróról kiállított csekket is átnyújt majd a szervezôknek, ezt az adományt a Nationalelf játékosai „dobták össze”.

Bundesliga I
A 3. forduló vasárnapi mérkôzésein: Schalke–Hertha 0–0, Nürnberg– Hannover 3–1 (Csirics 16., 36. – az elsôt 11-esbôl, Cacau 49., ill. N'Diaye 82. – 11-esbôl)


Bundesliga II
A 3. forduló vasárnapi mérkôzésein: Ahlen–Freiburg 1–3 (Bamba 56. – 11-esbôl, ill. Kobiasvili 22. – 11-esbôl, Bajramovics 49., Gerber 90.), Duisburg–Burghausen 0–0, Mainz–Waldhof Mannheim 2–0 (Voronyin 51., 80.), Braunschweig–Reutlingen 1–2 (Thomas 3., ill. Frommer 48., 89. – a másodikat 11-esbôl), Union Berlin–Oberhausen 0–0. Az Alemannia Aachen–1. FC Köln mérkôzést hétfôn játsszák (Tv: DSF, 20.15)
Az élcsoport: 1. Lübeck 9 pont (10–1), 2. Eintracht Frankfurt 9 (8–0), 3. Trier 6 (5–1, 2 mérk.), 4. Mainz 6 (4–0, 2), 5. Ahlen 6 (7–4), 6. 1. FC Köln 6 (5–3, 2), 7. Freiburg 6 (4–3)
Király hozzátette: természetesen győzni akartak (erre a Hertha 1970 óta képtelen Gelsenkirchenben!), hiszen ez ebben a bajnokságban még nem sikerült, de a Westfalen-stadionból és az Arena AufSchalkéból kevesen távozhatnak egy-egy ponttal – igazán a Berlinben, a VfB Stuttgart elleni döntetlen miatt kesereghetnek a fővárosiak.
A Schalkétól igazolt edző, Huub Stevens taktikai okokkal magyarázta, miért hagyja ki a kezdőcsapatból Dárdait. A magyar középpályás egy gyors kontra során nagyszerű labdával ugratta ki Michael Preetzet, aki hatalmas helyzetben továbbpasszolt a belga Bart Goor elé, ám a középpályás elpackázta a helyzetet.
"Köszönöm az elismerést, sajnos, semmire sem mentünk azzal az indítással – mondta Dárdai. – Úgy éreztem, egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet. Ami érdekes: orvosi irányítással erősítünk, mindenkinek a saját pulzusához, terhelhetőségéhez igazítják az edzés intenzitását, mindenkinek a saját iramában kell futnia, és ez biztosan jó dolog, mert nagyon jó a kondícióink. Most már csak a győzelem hiányzik.”
A forduló másik, vasárnapra maradt mérkőzésén a Nürnberg 3–1-re megverte a Hannovert, és elmozdult a tabella utolsó helyéről.
Néhány esemény miatt érdemes visszatérni a szombati játéknapra is. A Bayer Leverkusen védője, Lúcio például megsérült, és könnyen elképzelhető, hogy műtét vár rá. A világbajnok brazilra hétfőn még egy utolsó orvosi vizsgálat vár, de Klaus Toppmöller, a gárda mestere már biztos abban, hogy emberéről hosszú időre le kell mondania.
Sokkal nagyobb gondok vannak Kaiserslauternben, ahol a Mönchengladbachtól elszenvedett 3–0-s vereséget követően gyakorlatilag ég a ház. A klub történetének legrosszabb rajtját produkáló csapat olyan rossz benyomást tett a lelátón ülőkre, hogy Rene C. Jäggi elnökjelölt már felvetette: lehet, hogy mégsem fogadja el a neki felkínált tisztséget. "Ha megnézem a környezetet, akkor alaposan át kell gondolnom, hogy szükségem van-e erre a munkára. Leghamarabb két hét múlva kaphatnak tőlem választ erre a kérdésre a kaiserslauterniek, a pontos részletekről például egyáltalán nem tárgyaltunk” – fogalmazott a svájci sportvezető, aki jelenleg még az FC Basel munkáját irányítja.
Andreas Brehme számára viszont aligha lesz visszaút. A szakvezetőt már a rajt előtt is rengetegen bírálták, a három meccsen begyűjtött egy pont pedig minden, csak jó eredmény nem. Az 1990-es vb-döntő egyetlen góljának szerzője ugyan jelezte, ő hajlik a munka folytatására, ám erről a "vörös ördögök” vezérkarának feltehetően más lesz a véleménye.
Eközben Stefan Effenberg megkönynyebbült, túljutott a bemutatkozáson új alakulatában, a Wolfsburgban. A "farkasok” ugyan kikaptak az Arminia Bielefeldtől, a középpályás mégsem volt csalódott. "Nagyon jól szórakoztam, már alig várom a következő meccseket, továbbra is hatalmas az étvágyam. Nem játszottam olyan rosszul, sokat futottam, már csak két-három hét, és az igazán pengés mozdulatokkal sem lesz baj” – kommentálta a debütálását "Effe”.
Az állás
1. VfL Bochum3312– 39
2. Hansa Rostock33 8– 09
3. Bayern München321 9– 27
4. Schalke321 4– 17
5. 1860 München321 6– 36
6. Arminia Bielefeld321 6– 66
7. Borussia Dortmund312 6– 45
8. Mönchengladbach3111 3– 14
9. Hertha BSC33 3– 33
10. Wolfsburg312 1– 23
11. Nürnberg312 4– 63
12. Hamburg312 3– 63
13. Werder Bremen312 2– 73
14. Bayer Leverkusen321 4– 62
15. VfB Stuttgart321 3– 52
16. Kaiserslautern312 2– 71
17. Energie Cottbus312 1–101
18. Hannover33 3– 80
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik