nemzetisport.hu
2014.10.10 16:25 Frissítve: 2015.03.25 01:53

U21: döntetlennel debütált Szalai László a válogatott élén

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlenre végzett Oroszországgal Telkiben.

Kleinheisler László a védők szorításában (Fotó: mlsz.hu)

 

A Mészöly Géza távozása után kinevezett Szalai László első mérkőzése volt az U21-es válogatott élén az oroszok elleni találkozó. A magyar korosztályos válogatott kezdő tizenegyében ott volt Tamás Krisztián, aki a felnőtt kerettel edzett a héten.

A Varese futballistája is szerepet játszott a találkozó első góljában. Kleinheisler László indította a bal oldalon Tamást, aki Novák Csanádhoz passzolt, és a KTE támadója nem hibázott. 1–0

Néhány perccel később ismét Kleinheisler előtt adódott lehetőség, a fehérvári középpályás tisztára játszotta magát a 16-oson belül, majd a bal kapufát találta el, a kipattanó a miénk lett, visszakerült Kleinheisler elé, aki a hálóba talált ugyan, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. 

A második félidőben belehúztak az oroszok, és alig több mint egy perccel a kezdő sípszó után, egy ziccerig kijátszott akció végén megszerezték az egyenlítő találatot – Alekszandr Morgunov talált be. 1–1

A szünetet követően kiegyenlített játékot láthattunk, a mieink kissé elfáradtak a végére, ám újabb gól már nem született, így Szalai László döntetlennel debütált a korosztályos válogatott élén, amely hétfőn Norvégiában lép pályára.

„Az elmúlt két napban elkezdtünk egy tanulási folyamatot, igyekeztem átadni a játékosoknak, hogy milyen játékot, milyen hozzáállást várok tőlük a közös munka során – mondta az mlsz.hu-nak a mérkőzés után Szalai László. – Egy rossz szavam nem lehet a pályán látott teljesítményre, jó szellemben, motiváltan játszottunk, az első félidőben megérdemelten szereztünk vezetést, és a helyzetek alapján akár két-három gólt is szerezhettünk volna a szünetig. A második félidőben kissé elfáradtunk, a támadójátékunk visszaesett, ezért végül a kapott gól után nem sikerült újítani, és megnyerni a találkozót. Hosszú út áll előttünk, de az első jelek biztatóak, s bár ezúttal nem az eredmény volt a lényeg, az orosz válogatott ellen elfogadható eredménynek számít a döntetlen.”

U21-ES VÁLOGATOTT
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Oroszország 1–1 (1–0)
Telki
MAGYARORSZÁG:
Nagy G. – Botka, Szilvási, Jagodics B., Tamás K. (Prosser, 46.) – Kocsis G., Hudák (Angyal, 46.) – Bese, Kleinheisler (Zsirai, 89.), Hangya – Novák Cs. (Tóth B., 74.). Vezetőedző: Szalai László
Gólszerző: Novák Cs. (25.), ill. Morgunov (49.)

2022.10.05 23:54:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az érzelmes taps, ami az olaszok elleni mérkőzés 75. percében a Puskás Arénában és a televíziók előtt ülők mindegyikéből kitört és lekísérte Szalai Ádámot a pályáról, nem pusztán a középcsatár futballteljesítményének és pályafutásának szólt. Ennél sokkal többet jelentett, annyival többet, hogy azt talán még fel sem tudjuk mérni.

2022.10.04 21:21:52

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A hazai pálya poklában még akkor is csodás lett volna az olaszok elleni futball, ha tíz magyar mezőnyjátékos áll bent a tizenhatoson belül és küzdi ki vérrel, verítékkel, fogcsikorgatással a nulla nullát.

2022.10.03 21:27:56

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kerkez esetében él a remény, hogy nem szalad el vele a ló.

2022.10.03 20:50:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.10.03 21:22:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hat éve sokkal zűrösebbnek tetszett a generációváltás, most meg azt látjuk, hogy a legmagasabban rangsorolt futballistáinknak még csak most következhetnek a legjobb éveik. De az is igaz, hogy a magyar válogatottat innentől senki sem intézi el előre egy kézlegyintéssel, mert benne van a pakliban, hogy pórul jár.