Franky Vercauteren lesz a magyar szakvezető Várhidi Péter után?

Vágólapra másolva!
2008.01.08. 10:02
Belgiumból származó információk szerint az Anderlecht egykori vezetőedzője, Franky Vercauteren is magyar kapitány lehet, sőt egyesek úgy tudják: Kisteleki István, az MLSZ elnöke már meg is egyezett vele. Ezt az elnök cáfolta.
Franky Vercauteren novemberig ült az Abnderlecht kispadján
Franky Vercauteren novemberig ült az Abnderlecht kispadján
Franky Vercauteren novemberig ült az Abnderlecht kispadján
Franky Vercauteren novemberig ült az Abnderlecht kispadján

A belga Francois Vercauteren októberben lesz 51 éves. Labdarúgóként szerepelt a belga Anderlechtben, a Molenbeekben és a francia Nantes-ban. Edzőként a Braine és a Mechelen utánpótláscsapatainál kezdett dolgozni, majd irányította az együttes felnőttgárdáját is. Ezután következett az Anderlecht, a brüsszeli klubnál előbb pályaedző volt, majd 2005-től tavaly novemberig ő felelt a szakmai munkáért. Két bajnoki cím után azért küldték el a csapattól, mert a lila-fehér együttes csak a negyedik helyen állt a tabellán.

Kisteleki István bezárkózott, a felvetett kérdésekre leginkább egy rövid mondattal – mindig ugyanazzal – válaszol: „Nem nyilatkozom ebben az ügyben.”
A napokban leginkább a kapitánnyal kapcsolatos kérdésekkel kerestük az MLSZ elnökét, aki azonban semmivel sem hagyja magát kizökkenteni. Tartja magát némasági fogadalmához, és még csak sejtelmes nyilatkozatot sem tesz a kapitánykérdésről. Még a múlt héten annyit elárult, húsz nevet tartalmaz a lista, amelyen a jelöltek neve szerepel – igaz, úgy tudjuk, már megvan a kiszemelt, és a szóbeli megállapodás is megköttetett a leendő kapitány és az elnök között.

Hétfőn elsősorban német vonalon tapogatóztunk, keresgéltünk, nyomoztunk, hiszen hivatalos információ híján vagyunk kénytelenek dolgozni...

A legújabb, ezúttal sem hivatalos információ szerint belga szakember is befutó lehet. Egyes ottani források szerint Francois (Franky) Vercauteren már meg is egyezett Kisteleki Istvánnal – igaz, az elmúlt időszakban ehhez hasonló hírt már hallottunk több edzővel kapcsolatban is. Amikor az MLSZ elnökének Franky Vercauteren nevét említettük, a már említett szokásos választ kaptuk. A korábban 63-szoros belga válogatott labdarúgó mellett szól, hogy rendkívül nagy a nemzetközi tapasztalata, ám eddig csak kluboknál tevékenykedett.

Ráadásul belgiumi forrásaink szerint mostanában többször jegyezte meg: hamarosan aláír egy külföldi együtteshez… A szakember és a magyar szövetség közötti kapcsolatfelvétel megtörténtéről beszámolt a La Capitale című, brüsszeli kiadójú belga napilap is.

Franky Vercauteren mellett képbe kerülhet, avagy kerülhetett Christoph Daum is, aki a Köln trénere – igaz, szerződése 2010-ig szól, és aligha lenne egyszerű kivásárolni.

Hasonlóan Trond Solliedhez... A jelenleg – immár másodszor – a Gent edzője Norvégiából származó információ szerint szintén esélyes a kapitányi pozícióra.
A korábban a Rosenborgot, az Olympiakosz Pireuszt és az FC Bruges-t is irányító edző magyar kapcsolatai nem merülnek ki a Bruges DVSC elleni 2004-es UEFA-párharcaiban, a trénernek korábban a magyar válogatott technikai igazgatója, Szekeres Tamás a játékosa volt.

Létezhet olyan forgatókönyv, amely szerint Kisteleki István több nevet is előterjeszt a január 15-i tanácskozáson (ez ugyebár a fenti gondolatmenetnek ellentmond, ám mifelénk bármi előfordulhat), és az elnökségi tagok majd a helyszínen választják ki a befutót. A procedúra szerint ez ad felhatalmazást az elnöknek a tárgyalásokra.

Futballfejlesztési igazgatót keresve Kisteleki István információnk szerint a korábban az Ajaxnál, majd Debrecenben dolgozó Jámbor Lászlóval is felvette a kapcsolatot.
KECSKÉS ISTVÁN
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik