DEÁK ZSIGMOND
DEÁK ZSIGMOND
2020.10.28 23:36

Övé lehet a világ – Deák Zsigmond jegyzete

 

Mivel nyolc napon belül vagyunk a konkrét születésnaphoz képest, a bevett udvariassági szokás szerint még nem maradtam le a gratulációval, tehát jó szívvel kívánhatok ezúton is sok boldogságot Szoboszlai Dominiknak, miután vasárnap húszesztendős lett. Hogy a családon belül mivel ünnepelte a kerek évfordulót, nem tudom, a nagyközönség előtt bizonyára az Atlético Madrid otthonában kedd este lőtt remek góljával. Ezzel együtt sem sikerült bravúrponto(ka)t szereznie az RB Salzburgnak a spanyol fővárosban a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulója során, viszont ifjú honfitársunk lett a BL-történet legeredményesebb magyar labdarúgója eddigi három találatával. A hangsúly az eddigin van, mert ki merem jelenteni, szerez ő még jóval többet is, ha így folytatja. Utóbbi tagmondat azért fontos, hogy lássuk, nem a kincstári optimizmus beszél belőlem, csak azt hangsúlyozom, Szoboszlai csillagának további emelkedése, mint eddig is, főképp rajta múlik.

 
Hiába Szoboszlai gólja, Joao Félix döntötte el az Atlético–Salzburg csörtét
Szoboszlai: Jól játszottunk, de egészen a végéig harcolnunk kell
Golden Boy: még négy napig lehet szavazni Szoboszlaira!

Azt mindenesetre leszögezhetjük, hogy tehetségét, munkamorálját, korábbi döntéseit igazolta az élet. Az új idényben is kulcsembere maradt az osztrák bajnoki címvédőnek, egyben listavezetőnek, a legmagasabb klubnívón, a Bajnokok Ligájában szintén helytáll nemcsak az érthetően szubjektív magyar szurkolók, hanem a statisztikai elemzőrendszerek objektív adatai alapján is. Noha több elitbajnokság sztárgárdája érdeklődött iránta, a nyári átigazolási időszakban viszonylag hamar nyomatékosította, hogy Salzburgban marad. Akkor persze jó szokás szerint kapott hideget-meleget a közösségi médiában, azóta mutatott formája miatt azonban már csak a meleg maradt, momentán az Arsenal-drukkerek követelik a londoni „ágyúsok” soraiba, mondván, bőven megérné mostani értékét, a 25 millió eurót.

Ez a fránya járvány persze az ő pályafutásába is bekavart, amikor egészségesen ugyan, de klubtársa pozitív tesztje miatt karanténba került, s nem vehetett részt a magyar válogatott legutóbbi mérkőzésein. A sors igazsága, hogy a fiúk nélküle is hozták egyrészt a kötelezőt (bulgáriai Eb-pótselejtezős siker), másrészt a bravúrokat (szerbverés és moszkvai pontszerzés a Nemzetek Ligájában), most viszont tényleg azért kell szorítani, hogy se vele, se más salzburgival ne történjen semmi baj november 12-ig. Mert azt minden részrehajlás nélkül leszögezhetjük, Szoboszlai Dominik olyan lap a magyar kártyában, amilyen az izlandi pakliban kevés akad: eldöntheti az Európa-bajnoki szereplés sorsát.

Nem csak a húszéveseké a világ, szól Aradszky László slágere, de olyan érzésem van, ha e szóban forgó húszévesé lesz a világ, abból a többi, az úton poroszkáló korosztály és az egész magyar labdarúgás is profitálhat.

2020.11.21 16:18:24

Légiósok K. T. I.

Divkovic második félidőben eleresztett átlövése döntött a dunaszerdahelyiek javára.

2020.11.20 23:29:44

Légiósok BABJÁK BENCE

„Bizonyára a tehetségnek is van némi szerepe ebben, ám elsősorban az elvégzett munkának köszönhetem, hogy eljutottam idáig.”

2020.11.20 23:27:59

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán megtanítottak a játék elsajátítható elemeire, hanem – nevelték is.