Légiósok: Újpest után Nieciecza – váltott a fiatal magyar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 16:32
null
Kecskés Ákos Lengyelországban folytatja a pályafutását (Fotó: termalica.brukbet.com)
A lengyel élvonalbeli Termalica Nieciecza labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évre kölcsönvette Kecskés Ákost az Atalantától. Az Ekstraklasában szereplő klub az előttünk álló szezon végén opciós joggal végleg megszerezheti a magyar középhátvédet.

 

 

Kecskés Ákos 2010-ben szerződött az Atalantához, melynek az utánpótláscsapataiban futballozott. Az elmúlt két szezont kölcsönben az Újpestnél töltötte, amelynek színeiben összesen 40 mérkőzésen (31 NB I-es, 9 Magyar Kupa) lépett pályára, gólt nem szerzett. Végigjárta a korosztályos válogatottakat, az U21-es együttesben a legutóbbi, Ausztria elleni felkészülési találkozón a csapatkapitányi karszalagot is viselhette.

Karrierje következő állomása Lengyelország, az Ekstraklasában szereplő Termalica. A niecieczai klub közleménye szerint hosszas tárgyalások után került pont ügyének végére: egy évre kölcsönvették az Atalantától, és opciós joggal végleg megvásárolhatják majd a magyar védőt a bergamói alakulattól.

A Termalica a legutóbbi szezonban a hetedik helyen végzett a lengyel élvonal alapszakaszában, a rájátszásban pedig visszacsúszott a nyolcadik pozícióba.

Kecskés Ákos így a harmadik magyar légiós lett az Ekstraklasában Nagy Dominik (Legia Warszawa) és Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin) mellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik