Dárdai: „Meglátjuk, lesz-e belőlem nagy edző”

Vágólapra másolva!
2009.09.17. 14:16
Címkék
Egyelőre gyengén szerepel az idei szezonban a Hertha BSC. Sok sérülés hátráltatja az együttest, így nehéznek ígérkezik a Ventspils elleni Európa-liga-találkozó is. Dárdai Pál, a csapat magyar légiósa a sport1.de internetes portálnak adott hosszú interjút, ebből közlünk részleteket.
Dárdai (középen) a nehéz időszakokban is bátorítja társait (fotó: Action Images)
Dárdai (középen) a nehéz időszakokban is bátorítja társait (fotó: Action Images)

- Dárdai úr, az Európa-liga csoportmérkőzéseinek nyitányán az FK Ventspils ellen kezdi meg szereplését a Hertha BSC. Mit vár a találkozótól?
- Nehéz időszakot élünk most át, sok mérkőzést elveszítettünk. Azonban sportolóként tudnunk kell kezelni a helyzetet. Azt hiszem, nem lesz egyszerű mérkőzés. Ennek ellenére minél hamarabb meg kell nyernünk egy meccset.

- A Sporting és a Heerenveen még a Ventspilsnél is nehezebb ellenfélnek ígérkezik. Fennáll annak a lehetősége, hogy lebecsülik a lett csapatot?
- Nem, szerintem ez már nem fordul elő a mai labdarúgásban. A kupában is nagyon nehéz egy alacsonyabb osztályú csapat ellen játszani. Minden csapat jó fizikai állapotban van, képes 90 percen keresztül futni és harcolni.

- Hogy látja, milyen esélyei vannak csapatának az Európa-ligában?
- Jelenleg üldöz minket a balszerencse, nagyon sok játékosunk sérült. 12, 13 játékossal talán három-négy meccset lehet kibírni. Utána szükség van a pihenőre, rotálni kell a keretet. Ezért aztán nem jelenthetem ki, hogy biztosan továbbjutunk a csoportból.

- A Hertha jelenleg csak a 17. helyen áll a Bundesligában. Mit gondol, mi a problémák oka?
- Ebben a szezonban egy góllal veszítjük el a meccseinket. Ez nagyon fáj. Jobban tetszene, ha kapnánk egy nagy zakót, majd utána kétszer, háromszor nyernénk, mint hogy mindig egy góllal kapjunk ki. Nem tudom, mi ennek az oka. El kell felejtetnünk végre az elmúlt szezont, amikor nagyon jól alakultak a dolgok.

- 33 éves. Elképzelhető, hogy hamarosan megcéloz egy vezetői pozíciót a klubnál, mint korábbi csapattársa, Michael Preetz?

- Addig akarok még játszani, ameddig tudok - és ameddig a klub akarja. Ha már nem számolnak velem, aláírom az utolsó szerződésemet, két évig az amatőröknél játszom, megszerzem az edzői papírokat és maradok a Herthánál. Aztán majd meglátjuk, hogy nagy edző lesz-e belőlem.   

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik