Németh Krisztián Görögországban folytathatja

Vágólapra másolva!
2009.08.23. 10:08
Címkék
Angol sajtóértesülések szerint Görögországban folytathatja pályafutását Németh Krisztián, a Liverpool magyar csatára. Bár az angol klub hivatalosan nem erősítette meg az információt, több szurkolói honlap tényként közli, hogy Németh egy évre kölcsönben az AEK Athénhoz kerül.
Liverpool
Liverpool

NÉMETH KÖLTÖZIK?

Az lfcglobe.com szurkolói honlap tudni véli, hogy a magyar támadó a Szotirisz Kirjiakosz-ügylet keretében kerül a görög fővárosba. Mint ismert, a Liverpool leigazolta az AEK játékosát, és a görög klub most Némethtel erősítené meg csatársorát.

A portál úgy tudja, hogy az egy évre szóló kölcsönszerződés hat hónappal meghosszabbítható.

Az angol sajtóértesüléseket megerősítette a legnagyobb görög sportportálok közül a sport24.gr és a sport.gr is. Előbbi szerint az AEK a Liverpool fiatal csatárai közül El Zharra vadászott, de miután őt nem engedte el Benítez, Németh Krisztiánt kérték – és kapják.

A hírt először a görög NovaSPOR FM rádió közölte. Az AEK már Szotirisz Kirjakosz eladását követően jelezte: a Liverpoollal megkötött megállapodás értelmében játékosokat kap az angol csapattól.

„Folyamatosan tárgyalunk a Liverpoollal, hogy a kapcsolat minél gyümölcsözőbb legyen"– közölte az athéni klub, amely hivatalosan (csakúgy, mint a Pool) nem erősítette meg a kölcsönszerződés tényét.

Szintén görög sajtóértesülések szerint Nikosz Thanopulosz, az AEK elnöke személyesen járt közbe Németh szerződtetése érdekében Rafa Beníteznél.

AEK ATHÉN

Az AEK-ben legutóbb Tőzsér Dániel játszott magyar légiósként. Az athéni nagycsapatnak az utóbbi években nem volt esélye megtörni az Olympiakosz hegemóniáját,  a 11-szeres bajnokcsapat már 1994 óta vár az újabb elsőségre. Az előző szezon viharosnak bizonyult, főleg a klubházban: sorozatban mondtak le a klubvezetők, végül a milliárdos Jorgosz Kintisz vásárolta meg a csapatot, a kispadról pedig (immár harmadszor az AEK történetében) a szerb Dusan Bajevics irányít.

A bizánci sast (és színeket) viselő csapat az Európa-liga csoportköréért küzd, a playoff első meccsén 2–1-re kikapott idegenben a román Vasluitól. 

A LEHETSÉGES RIVÁLISOK

Ha Németh valóban a görög csapatnál folytatja, nem lesz egyszerű dolga bekerülnie a kezdőcsapatba, ugyanis az AEK-nek már nélküle is van három veszélyes támadója.

Az argentin Ismael Blanco az utóbbi két szezonban 37 bajnoki gólt termelt (20, 17), és korábban beválasztották az öt legjobb, Európában játszó argentin támadó közé. Ő ráadásul a szurkolók körében is roppant népszerű (nem utolsósorban Zorro-maszkban előadott gólörömei miatt), és a vezetők is kijelentették, hogy nem válnak meg tőle, pedig a Zenit is meg akarta szerezni.

Rajta kívül az argentin U20-as válogatott Ignacio Scocco, valamint az algériai Rafik Dzsebbur is stabil csapattag, bár Scocco gyakran balszélsőt játszik.

A LIVERPOOLI LÉGIÓ

Németh Krisztián a nyáron több felkészülési mérkőzésen is a Liverpool nagycsapatában kapott helyet, és a Szingapúr elleni találkozón két gólt is lőtt. Arra azonban kevés esély mutatkozott, hogy a bajnokságban is számolnának vele, így fejlődése érdekében célszerű megoldás lehet a kölcsönadás – korábban Rafa Benítez sem zárta ki ezt a lehetőséget.

Németh egyébként a napokban 2012-ig hosszabbította meg szerződését a Liverpoollal. Rajta kívül három magyar légiós szerepel az angol klubnál: Gulácsi Pétert 2013-ig köti szerződés a „vörösökhöz", Simon András kölcsönben a spanyol másodosztályú Córdobában szerepel, Pölöskei Zsolt pedig a klub utánpótláscsapatában játszik.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik