SZ. R. 2022.05.16 17:09 Frissítve: 2022.05.16 17:29

MTK: Bognár György lett az új szakmai igazgató – hivatalos

Hivatalos oldalán jelentette be a másodosztályba kieső MTK Budapest, hogy nyártól Bognár György felel a klub szakmai munkájáért.

A Pakstól távozó Bognár György felel az MTK-nál folyó szakmai munkáért a jövőben (Fotó: mtkbudapest.hu)

 

Hosszabbított az utolsó fordulók sikeredzője is

Márton Gábor menesztése után Horváth Dávid irányítása alatt szárnyra kapott az MTK, és az utolsó fordulóig életben tartotta bennmaradási reményeit. Sima, 3–0-s győzelmet aratott a Ferencváros és a DVSC ellen, valamint a Zalaegerszeget is legyőzte. Ez a sikeres időszak szerződéshosszabbítást ért a fiatal szakembernek, akivel hosszú távú megállapodást írt alá a fővárosi klub.

A közlemény szerint elsőként az NB III-as együttes irányítását veszi át, így Kanta József, a klub ikonikus játékosa felkerül a felnőttkerettel dolgozó stábba.

Bognár György 1987-ben tagja volt a 29 év után ismét bajnoki címet szerző MTK-nak, majd vezetőedzőként is irányította a csapatot – egy Ferencváros elleni 5–2-es sikerrel debütált 2001-ben a kispadon.

A klub közleménye szerint a tréner szakmai igazgatóként tér vissza korábbi csapatához, amelynél a felnőtt-, az NB III-as és az U19-es együttes szakmai munkáját is felügyelni fogja. Emellett hamarosan az is kiderül, ki fogja alkotni a felnőttgárdával dolgozó szakmai stábot.

„Bognár György MTK-kötődése közismert, így biztos vagyok abban, hogy leendő szakmai igazgatónk számára a most induló közös munka is több egy egyszerű feladatnál – mondta Zakor Sándor, a klub tulajdonosa az mtkbudapest.hu-nak. – Intenzív, mélyreható egyeztetéseket folytattunk, és most jött el az a pillanat, amikor mindkét fél úgy érezte, együtt kell tennünk a klub felemelkedéséért.” A tulajdonos hozzátette, az eredmények mellett szeretné, ha csapata látványos futballra törekedne, hiszen az elmúlt időszakban mindkettőnél lehetett hiányérzetük. Elmondta, azt a megoldást akarta megtalálni, amivel leginkább biztosítottnak látja a klub további szakmai fejlődését.

Zakor Sándor arról is beszélt, Bognár György az elmúlt időszakban remekül segítette a játékosok fejlődését. „Kihozza belőlük a maximumot, elég csak Hahn János és Ádám Martin gólkirályi címét, valamint Bognár István rendkívül eredményes előkészítő játékát megemlíteni.”

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.