Labdarúgás: nyári edzőkeringő Angyalföldtől Felcsútig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.10. 14:29
A hazai futballszezon végéhez közeledve az átigazolási hírek mellett a nyári edzőcserékről szóló információk is szaporodnak. Azt már jeleztük, hogy a DVTK-nál jövő héten jelenthetik be, hogy a következő szezontól a Kecskemétről távozó Bekő Balázs irányítja a csapatot. Hamarosan újabb edzőcserék jöhetnek...
Benczés Miklósnak a nyáron lejár a szerződése (Fotó: NS-archív)
Benczés Miklósnak a nyáron lejár a szerződése (Fotó: NS-archív)
Benczés Miklósnak a nyáron lejár a szerződése (Fotó: NS-archív)
Benczés Miklósnak a nyáron lejár a szerződése (Fotó: NS-archív)
Benczés Miklósnak a nyáron lejár a szerződése (Fotó: NS-archív)
VANCSA: MÉG VALÓBAN NINCS EGYEZSÉG SZANYÓVAL
Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette, hogy még nem egyeztek meg Szanyó Károllyal a hosszabbításról. Ugyanakkor a sportvezető hozzátette, voltak már tárgyalások, és várhatóan még lesznek is, mert szeretnék, ha az edző maradna Angyalföldön.

A másodosztályban listavezető Vasas szombaton a Zalaegerszeg legyőzésével újabb lépést tett az élvonal felé, de a jó szereplés ellenére arról szólnak a hírek, hogy Szanyó Károly vezetőedző a nyáron távozhat a klubtól. A szakember szerződése a nyáron lejár, és még nem egyeztek meg vele a hosszabbításról. Ha Szanyó valóban távozik, akkor nem lenne meglepetés, ha Simon Antal venné át a csapatot, aki jelenleg a Vasas utánpótlásában dolgozik. Simon korábban már volt vezetőedző a Vasas jelenlegi vezetősége mellett (értve ez alatt Vancsa Miklós ügyvezetőt és a főtámogató Jámbor Jánost) 2011 és 2013 között, akkor még Egerben.

Ugyancsak nem hosszabbított még Felcsúton Benczés Miklós. A Nemzeti Sport Online értesülései szerint az NB I-es Puskás Akadémiánál még nem is tárgyaltak a szakemberrel a folytatásról.

A PAFC az elmúlt két évben magyar szinten szokatlan módon több játékost is kivásárolt szerződéséből, többek között Tischler Patrikért (az MTK-nak, a transfermarkt.de szerint 200 ezer eurót), Lubos Hajdúchért (Kaposvár) és Fiola Attiláért (Paks) is fizettek átigazolási díjat, ám a csapat meglehetősen hullámzóan teljesít a bajnokságban. Ősszel volt egy hétmeccses nyeretlen szériája, majd egy jobb folytatás után a tavaszt ismét egy ötös nyeretlen sorozattal kezdte, noha utána volt két győzelme, azóta ismét három fiaskónál tart (az MTK elleni pénteki vereség után). Így annak ellenére befejeződhet Benczés vezetőedzői megbízatása, hogy együttese a szezon elején célként hangoztatott biztos bennmaradást már elérte. Arra azonban van esély, hogy Benczés másik pozíciót kap a klubnál.

A Vasas és a PAFC története azért függhet össze, mert információink szerint Szanyó Károly az egyik edzőjelölt Felcsúton (más kérdés, hogy a szakembernek nincs pro licence, így kérdéses, hivatalosan milyen titulust kaphat), és Vida Máté személyében játékost is vihet magával, de utóbbinak még élő szerződése van, vagyis érte fizetni kellene. Persze, ahogy az ilyenkor lenni szokott, több név is forog a kalapban, például Horváth Ferencé és Pintér Attiláé is.

LABDARÚGÓ NB I, 27. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Május 8., péntek
16.00MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 10 Szilasi Szabolcs
19.00
Nyíregyháza Spartacus–Újpest FC 2–4Erdős József
Május 9., szombat
14.00
Dunaújváros PASE–Diósgyőri VTK 0–0
Solymosi Péter
16.00
Budapest Honvéd–Kecskeméti TE 2–0 Pintér Csaba
18.30
Lombard Pápa–Pécsi MFC 0–2
Vad II István
18.30
Győri ETO FC–Szombathelyi Haladás 3–2Iványi Zoltán
Május 10., vasárnap
16.30
Ferencváros–Debreceni VSC (Tv: Duna World) Andó-Szabó Sándor
18.30
Paksi FC–Videoton FC (Tv: Sport1)
Berke Balázs
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik