Megyei foci: zuhanyzás közben érte villámcsapás a játékosokat

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.16. 14:29
null
Balogh Zoltán, a győrságiak edzője (Fotó: Kisalföld)
A Kisalföld beszámolója szerint három futballistát közvetett villámcsapás miatt kellett kórházba szállítani Győrságról vasárnap délután. A regionális lap hozzáteszi, hogy a sportolókat az öltözőben, zuhanyzás körben érte az áramütés, de alapos kivizsgálások után hazamehettek.

 

Vasárnap a Győrság KSE otthon játszott felkészülési meccset a szintén megyei III. ligás Vámosszabadival. A második félidő elején elkezdett dörögni az ég, a felek pedig úgy határoztak, hogy mindenkinek le kell mennie a pályáról.

Az egyre sűrűbb villámlás mellett háromnegyed 4-kor már mindenki az öltözőben volt, a mérkőzésen játékosként is részt vevő Balogh Zoltán győrsági edző elmondása szerint négyen elkezdtek tusolni, ekkor csapott be a villám.

„Azt sem tudtuk hirtelen, mi történt, áramütéshez hasonlót éreztem, zsibbadt a bokám, a többiek is, akik a víz alatt álltak, arra panaszkodtak, mintha megrázta volna őket az áram” – idézi a Kisalföld Balogh Zoltánt.

A játékosok azonnal mentőt hívtak, a három érintettet, Balogh Zoltánt, Bejczi Tamást (Győrság) és Horváth Tibort (Vámosszabadi) a győri kórházba szállították.

„Szerencsére az ijedség nagyobb volt, mint a baj mondta ezt már Horváth Tibor a Kisalföldnek. Nekem is a lábam zsibbadt el, a tusoló alatt voltam, amikor becsapott a villám.”

Mint kiderült, a villám egy körülbelül 100 méterre lévő villanyoszlopba csapott bele hatalmas robajjal, ez több háztartásban is problémát okozott.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik