NB II: Dajka László harmadszor is Békéscsabára költözik

J. P.J. P.
Vágólapra másolva!
2012.06.12. 10:56
Címkék
Eddig kétszer, 2001-ben és 2005-ben ült le a békéscsabai labdarúgócsapat kispadjára a Honvéddal ötszörös magyar bajnok Dajka László, most pedig véglegessé vált, hogy a 2012—2013-as szezonban ismét az NB II-es viharsarki együttest irányítja. Az eddigi edző, Pásztor József a szakmai igazgatói teendőket látja el az új idényben.

Az 53 esztendős szakember a Puskás Akadémia 18 éveseinek bajnok utánpótláscsapatától kerül át Békéscsabára, ahol nagy kihívás vár rá, hiszen most már elvárás, hogy az együttes feljusson az NB I-be. 2001-ben hasonló céllal vette át az akkori másodosztályú gárdát, amely az élről várhatta a telet követő folytatást, ám akkor a debreceniek hívó szavára klubot váltott, és az NB I-es hajdúsági alakulatot irányította a tavasz folyamán. Érdekes módon akkor Dajkát Pásztor József váltotta a kispadon, aki még abban az évben az első osztályig vezényelte a csapatot.

Négy évvel később egy alaposan megtépázott, anyagi és morális zűröktől hangos Békéscsabát vett át, ám akkor hamar felállt a kispadról, ugyanis a nemfizetések miatt további mély válságba került a lila-fehér egylet, játékosok sora állt le az évad közben. A bajnokság végeztével a büntetéssel együtt két osztályt zuhant a Békéscsaba, és az NB III-ban találta magát. Onnan kapaszkodtak föl erre az évre az NB II dobogójára – ismét Pásztor József irányításával. Az új idényt már együtt kezdi az egykori két válogatott labdarúgó – immár szakvezetőként.

Dajka most ismerkedik a békéscsabai játékosállománnyal – egyelőre videóról. Igyekszik felmérni, hol kell erősíteni a gárdán, ugyanis elvárás, hogy ismét feljusson az élvonalba a nagy hagyományokkal büszkélkedő együttes. Az idő sürget, ugyanis július elején már megkezdi a felkészülést az új szezonra a Békéscsaba 1912 Előre SE labdarúgócsapata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik