Comeback: de nem az NB I-be, hanem a tavalyi formához

Vágólapra másolva!
2008.08.17. 19:33
Címkék
A Tököl kiütése után a Bőcsnél (helyesebben mondva a Diósgyőr pályáján) vendégeskedett a Ferencváros. Az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek a fővárosiak, és bár a második játékrészben becsülettel próbálkoztak, csak a szépítésre futotta erejükből. A „Comeback” lendülete így már a második mérkőzésen alábbhagyott.
Bőcsi öröm, ferencvárosi bánat: megérdemelten győzött a Bőcs
Fotó: Németh Ferenc
Bőcsi öröm, ferencvárosi bánat: megérdemelten győzött a Bőcs
Bőcsi öröm, ferencvárosi bánat: megérdemelten győzött a Bőcs
Fotó: Németh Ferenc
Bőcsi öröm, ferencvárosi bánat: megérdemelten győzött a Bőcs

Pár perc késéssel kezdődött a találkozó, ugyanis a Ferencváros háza táján új gyakorlatot vezettek be: a zöld-fehérek csak fél órával a kezdés előtt érkeznek meg a jövőben az idegenbeli találkozókra. Ez most is így történt, így a Fradi játékosai csak húsz perccel a hivatalos kezdési időpont előtt kezdtek el melegíteni, ennek volt köszönhető a pár perces csúszás.

A mérkőzés első lehetősége Lipcsei Péter nevéhez fűződött, a Fradi középpályása a Tóth Bence buktatásáért megítélt szabadrúgást zúdította 22 méterről a jobb felső sarok fölé. A hazaiak azonban nem ijedtek meg a Ferencvárostól (még a zöld-fehérek narancssárga mezétől sem) és az első húsz percben jobbára az ő próbálkozásaikat lehetett feljegyezni.

Sőt, a hazaiak olyannyira nem ijedtek meg (miért is tették volna, hiszen a Fradi eddig még nem tudott nyerni a Bőcs vendégeként: egy 0–0-s és egy 3–3-as döntetlen az eddigi idegenbeli mérleg) hogy a 25. percben Bardi révén megszerezték a vezetést! Irhás végzett el sarokrúgást a jobb oldalról, labdája a kapu előterében találta Bardit, akinek nem okozott gondot 5 méterről a bal alsó sarokba helyezni.

Úgy tűnt, a Fradi rögzített szituációkban sebezhető a leginkább, legalábbis a második hazai gól ezt igazolta: ismét Irhás adott be szögletet, a változatosság kedvéért ezúttal a bal oldalról , a legmagasabbra emelkedő Martis pedig 8 méterről, nagy erővel a Ferencváros kapujának bal oldalába fejelte a labdát.

A szünetben két cserével próbálta felrázni csapatát Bobby Davison, és lehet hogy ennek köszönhetően, de hamar szépített a Ferencváros: Lipcsei gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, Tóth Bence jobbról, laposan a kapu elé lőtte a labdát, amely elsuhant a védők előtt, a jobb kapufánál helyezkedő Ferenczi pedig 2 méterről a hálóba helyezett.

A szépítő találat után a Ferencváros mindent megpróbált, hogy legalább az egyik pontot megmentse, de ez ezúttal nem sikerült. A második félidőben uralták ugyan a mérkőzést a fővárosiak, de helyzeteik sorra kimaradtak, és, egy esetben csak a kapufa mentette meg a Fradit a harmadik bekapott góltól. A hazaiak megérdemelten gyűjtötték be a győzelmet, hiszen két szögletből két gólt értek el, és kontratámadásaik rendre veszélyesnek bizonyultak.

A Tököl legyőzése utáni hurráhangulat és a Comeback lendülete így már a második fordulóban alábbhagyott…

TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉSRŐL SZÓLÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!

NB II, KELETI CSOPORT


Helyszín: Miskolc
Nézőszám: 2000
Játékvezető: Oláh Gábor
Asszisztensek: Fehér Gyula, Varga Ferenc

A KEZDŐCSAPATOK
BŐCS FERENCVÁROS
31 Hamar 16 Holczer
20 Szakszon 29 Fülöp
3 Martis 26 Dragóner
4 Cséke 82 Csiszár
6 Molnár 5 Szkukalek
7 Jeney 15 Barta
8 Lipták 6 Lipcsei
11 Irhás 8 Ashmore
14 Siróczki 30 Tóth
10 Zsarnai 10 Shaw
15 Bardi 13 Ferenczi
Vezetőedző: Vezetőedző:
Tóth László Bobby Davison

Gólszerző: Bardi (25.), Martis (40.) illetve Ferenczi (53.)
Csere: Molnár helyett Vass (64.), Bardi helyett Gaál (66.), Zsarnai helyett Vasas (91.) illetve Skukalek helyett Dramane (46.), Barta helyett Kulcsár (46.)
Sárga lap: Jeney (36.), Martis (63.), Hamar (77.) illetve Fülöp (69.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik