Hivatalosan is eldőlt, McCabe ismét harcba száll az FTC-ért

Vágólapra másolva!
2008.01.27. 17:04
A Nemzeti Sport értesülése szerint egy résztvevője biztosan lesz a Ferencváros által használt hat plusz két hektáros területre kiírt állami pályázatnak: a Kevin McCabe nevével fémjelzett Scarborough Ltd – valószínűleg budapesti leánycége, az Esplanade Real Estate Kft. révén - ugyanis ismét versenybe száll. Az FTC küldöttsége, Rieb György elnök vezetésével Angliában tartózkodik és egyeztet az üzletemberrel.
Kevin McCabe és Rieb György
Kemény Kristóf
Kevin McCabe és Rieb György
Kevin McCabe és Rieb György
Kemény Kristóf
Kevin McCabe és Rieb György

A budapesti zöld-fehérek delegációja a Kevin McCabe által vezetett Sheffield United FA-kupa mérkőzésének kapcsán látogatott a szigetországba és már most kijelenthető, eredményes volt az utazás.

A Nemzeti Sport helyszíni tudósítója szerint az üzletember ugyan ismét kijelentette, elkeserítette az ötödik tender eredménytelensége, időveszteségnek nevezte a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács múlt szerdai döntését. Kevin McCabe szerint a magyar állam képviselőinek el kellene látogatniuk Angliába és Kínába, mindkét országban láthatnák, milyen eredményesen működik az általa „vezetett” két klub.

Ismert, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács ezen a héten, szerdán úgy döntött, zárt, meghívásos pályázat útján kívánja értékesíteni a hat plusz két hektáros ingatlant. Beadási határidő: február 13.

A pályázatról február végén születhet meg a döntés. A rendkívül fontos kitétel az új pályázatban, egyben nagyon lecsökkenti az esélyesek létszámát, hogy sportszakmai koncepciót is be kell nyújtani az anyaghoz. Abban arról kell tájékoztatni az FTC-t és az NVT-t, hogy a pályázók az előző években milyen tapasztalatokat szereztek a sportban, elsősorban a labdarúgás terén.

A pályázat sportszakmai koncepcióját az elbírálás előtt a Ferencváros véleményezi és ajánlást tesz az NVT irányába. A zárt meghívásos pályázatot csak az nyerheti meg, akinek sportszakmai koncepcióját a Ferencváros elfogadta, arra a klub áldását adta.

A pályázat sarokpontja, hogy nincs semmilyen limitár az ingatlanra. Viszont továbbra is benne foglaltatik, hogy két éven belül fel kell újítani a stadiont, valamint az is, hogy az FTC Zrt. részvénycsomagot legalább 800 millióért meg kell venni.

A vásárlónak meg kell váltani a létesítmény-használati jogot, és huszonöt évre biztosítani kell a Ferencváros szakosztályainak a létesítmény használatát.

A jövőben a Ferencváros képviselője megfigyelőként részt vehet az NVT tenderrel kapcsolatos munkájában, amikor azonban a végső döntésre kerül majd a sor, szavazati joga értelemszerűen nem lesz.

A tizenhárom meghívott cég: Torre Rioja Madrid SA, HTP Hungária Kft., OTP Ingatlan Zrt., Wallis Ingatlan Rt., AIG Lincoln gazdasági és fejlesztési Kft., MC Properties CEE Ingatlanforgalmazó és befektetési Kft., PRO2 SL Bmbh., HB Reavis Group, TDZ Kft., Neuchatel Financial Ltd., Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft., Echo Building Kft., M&S Home Invest Kft.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik