NB II, Pécs: Filipovics Vladan pereskedik és 50 ezer eurót követel

Vágólapra másolva!
2008.01.23. 15:20
Szatmári Lóránd (képünkön) 2007 júliusában került a PMFC-től az olasz élvonalbeli Regginához. A 18 éves játékos kölcsönadási díját százezer euróban határozták meg a felek, s elégedetten csaptak egymás tenyerébe, most mégis pereskedés következik.
Németh Ferenc
Németh Ferenc

Filipovics Vladan menedzser beperelte a PMFC-t, arra hivatkozva, hogy a szerződés szerint a százezer eurós kölcsönadási összegből – amit az olaszok átutaltak a pécsieknek – ötvenezer neki jár.

A Szatmári-ügy meglehetősen kacifántos történet, hiszen a Reggina úgy szerződtette egy évre kölcsönbe a játékost, hogy utána elővásárlási joga lesz rá. Úgy tudjuk, Szatmári Lóránd ára 300 ezer euró lenne végleges szerződés esetén, ám a pécsiek meglepődtek, hogy a Reggina tájékoztatása szerint 600 ezret kapna a magyar csapat.

Ennek valószínűleg az a magyarázata, hogy az olasz klub véletlenül a menedzser jutalékát is a pécsieknek címezte. A baranyaiak álláspontja szerint így a menedzser a végleges szerződéskötéskor úgyis kap 300 ezer eurót, ezért a kölcsönadásból járó ötvenezret már nem szívesen fizetnék ki (egyszerűbben: 600 ezret fizetnének az olaszok, ebből 250 ezer a Pécsé, 350 a menedzseré...)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik