Angol és belga ajánlat a Kincstári Vagyoni Igazgatóság tenderére

Vágólapra másolva!
2007.10.24. 12:55
Az október 24-i, vagyis mai határidőig két ajánlat érkezett az FTC által használt, az Üllői út és Könyves Kálmán körút kereszteződésében található hat plusz két hektáros területre kiírt pályázatra. Erről a tendert kiíró Kincstári Vagyoni Igazgatóság tájékoztatott.
NS-archív (Szabó Miklós)
NS-archív (Szabó Miklós)

Az ftc.hu internetes oldalra már felkerült a KVI hivatalos közleménye, amely a következő:

„Zelles Sándor vezérigazgató úr tájékoztatása szerint a KVI által a Magyar Állam tulajdonában és a Sportfolió Sportlétesítményeket Kezelő, Hasznosító és Fejlesztésszervező Kht. vagyonkezelésében álló, természetben Budapest, IX. belterület, 38293/56, 38293/57 helyrajzi számokon nyilvántartott, 2ha 0736 m2 és 5 ha 9265 m2 területű, kivett sporttelep, közismert nevén: Fradi-pálya megnevezésű ingatlanok értékesítésére kiírt nyilvános pályázatra 2007. október 24. 10 óráig, azaz az ajánlatok beadásának végső határidejéig két (2) ajánlat érkezett.

Az ajánlatok értékelése megkezdődött.”

Az elmúlt két évben három pályázatot írtak ki a területre, de egyik sem hozott értékelhető eredményt.

Negyedszer szeptember 17-én kezdődött a „tenderhistória”, miután a harmadik nekifutásra senki sem adott be anyagot. Először a TDZ Kft., majd utána a spanyol HI Grupo pályázott, de sikertelenül.

Rieb György, az FTC elnöke a következőket mondta a 100 százalék Fradinak azt követően, hogy kiderült, két pályázat érkezett be a KVI-hez.

„Gondolom, nem kell ecsetelnem, hogy sokkal jobb kedvem van, mint szeptember 17-én volt - mondta az elnök a színes hetilapnak. - Jelen pillanatban várakozó állásponton vagyunk, várjuk a kiértékelést, illetve azt, hogy tájékoztassanak arról, nekünk mikor kell bekapcsolódni az egyeztetésekbe. Nagyon örülök, hogy az angolok végül pályáztak, de annak is, hogy egy új érdeklődő, a belgák is feltűntek. Így versenyhelyzet alakulhat ki, ami egyébként egy normális állapot ilyen helyzetben.

Rieb György hozzátette: az elmúlt hetek egyeztetései ellenére az FTC nem kötelezte el magát az angoloknak.

"Nagyon szimpatikus volt, amilyen jövőképet felfestettek, ha a belgák is hasonlóan gondolkodnak, abból mi csak profitálhatunk. A cél az, hogy minél több pénz fusson be a Ferencváros számlájára, illetve, hogy még idén megoldódjon a Fradi helyzete, ami szerintem hamarosan meg is történik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik