Rieb György vakarhatja a fejét: még ő sem tudja mi történt

Vágólapra másolva!
2007.09.17. 17:13
Rieb György, a Ferencváros elnöke a zöld-fehér klub honlapján, az ftc.hu-n megjelent, a 100% Fradinak adott interjúban értékelte az nap eseményeit. A sportvezető nem érti mi változott az érdeklők hozzáállásán az elmúlt napokban. Mint ismeretes: ismét eredménytelenül zárult a Ferencváros által használt Üllői úti–Könyves Kálmán körúti 6 plusz 2 hektáros ingatlan értékesítésére kiírt állami privatizációs pályázat.
Pedig ha valakinek, akkor Bieb Györgynek tudnia kellene, hogy mi történt
Pedig ha valakinek, akkor Bieb Györgynek tudnia kellene, hogy mi történt
Pedig ha valakinek, akkor Bieb Györgynek tudnia kellene, hogy mi történt
Pedig ha valakinek, akkor Bieb Györgynek tudnia kellene, hogy mi történt

„Úgy gondolom, hogy nagyon mögé kell néznünk a dolgoknak. És ez nem afféle költői túlzás, mert mindenképpen érdekes az, hogy volt három érdeklődő, akik amellett, hogy végig érdeklődtek, végig egyeztettek velünk, sőt meg is vették a pályázati kiírást, ám az utolsó pillanatban mégsem adták be a pályázatot. Ennek okaira jó lenne mielőbb választ kapni. Lehet, hogy formai okai voltak ennek, lehet, hogy jogi, de az is lehet, hogy túl drágának tűnt volna a befektetés, ezt most még nem tudom, de én is kíváncsi vagyok az okokra. – értékelt az ismételten sikertelen pályázat után Rieb.

"Meg kell vizsgálni azt is, hogy mennyire volt szigorú ez a pályázati kiírás, amely ugye változtatási tilalmat tartalmaz, így csakis sportcélú beruházás épülhet a terület egészén."

Az elnök arra a kérdésre, hogy mit gondol: Kevin McCabe, a Sheffield United dúsgazdag tulajdonosa miért nem adott be érvényes pályázatot, nem tudott válaszolni.

„Szombaton délután még olyan információk jutottak el hozzám, hogy pályázni fognak. Szerencsére gyorsan meg tudom kérdezni az okokat, hiszen Kevin McCabe kedden Budapestre érkezik, és Fradi-ügyben tovább tárgyalunk, mert tudomásom szerint továbbra is érdekli őt az FTC.” – folytatta a cseppet sem rózsás eset értékelését az elnök.

A vezető szerint két lehetséges út áll a jövőben a Ferencváros előtt, de azt, hogy ezek közül melyik a járható, arról egyelőre korai lenne beszélni. Az viszont biztos, hogy mindenképpen meg kell vizsgálni, hogy mik voltak a pályázat kiírásának buktatói.

Az egyik lehetőség, hogy az említett kiderített akadályok figyelembevételével sürgősen ki kell írni egy új pályázatot. Ha pedig rövid időn belül nem írnak ki egy új tendert, akkor le kell ülni az eddigi befektetőjelöltekkel, és a legmagasabb áron kell eladni az FTC zrt.-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik