Soproni Liga: a Fradi 800, az Újpest 300 ezres pénzbírságot kapott

MLSZ MLSZMLSZ MLSZ
Vágólapra másolva!
2010.05.04. 19:09
Címkék
Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén az FTC–Újpest mérkőzésen történt rendezési hiányosságok és szurkolói rendzavarások miatt az FTC-vel – mint visszaesővel – szemben elrendelte az Üllői úti stadion 4-es és 5-ös szektorának a soron következő két hazai NB I-es bajnoki mérkőzésre történő lezárását. Ezeken a mérkőzéseken a Ferencváros köteles szövetségi ellenőrt fogadni, az eljárás költségeit megtéríteni. A klubot ezen felül 800 000 forint pénzbírság megfizetésére kötelezte a bizottság. Az Újpest mint visszaeső 300 000 forintos pénzbüntetést kapott.

A testület továbbá az MLSZ-szel szembeni pénzügyi tartozás miatt az Újpestet 590 000 forint pénzbírság megfizetésére kötelezte, ha az eljárásban szereplő összeget a határozat jogerőre emelkedéséig a szövetség részére a klub nem fizeti meg.

A bizottság a Videoton–Nyíregyháza mérkőzésen történt rendezési hiányosság miatt a Videotont – mint visszaesőt – a soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésén a rendezői létszám 15 fővel történő felemelésére kötelezte, ezen a mérkőzésen a klub köteles szövetségi ellenőrt fogadni, és az eljárási költségeket viselni.

A kecskeméti Simon Attilát egy, a Pápánál játszó Sarus Balázst pedig három bajnokiról eltiltották, valamint a fegyelmi bizottság úgy döntött, hogy a szintén Pápán futballozó Bali Péter három mérkőzésre szóló eltiltását két mérkőzésre csökkenti.  

A fegyelmi bizottság további határozatait itt olvashatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik