A Fradi nagyjai nem kérnek a „garázda szurkolókból”

Vágólapra másolva!
2009.11.01. 20:11
Címkék
A Ferencváros egykori játékosai közösen, nyílt levélben tiltakoznak a szavaikkal élve „garázda, felelőtlen, magukat szurkolónak nevező személyek" ellen, s elhatárolódnak az „FTC-DVTK-mérkőzésen látott cselekedetektől". A többek közt Albert Flórián és Dr. Fenyvesi Máté által is aláírt nyílt levélben a Ferencváros emblematikus alakjai kérik a klub vezetését és a rendőrséget is, hogy nevezzék meg a felelősöket. Alább a nyílt levél teljes, vágatlan szövegét olvashatják!

 

(Fotó: Németh Ferenc)
(Fotó: Németh Ferenc)

110 éves klubunk történetének minden sikerét közösen írtuk, mi játékosok a pályán, szurkolóink a stadionban, a csapatunkat szerető rajongók határon innen és túl. A Ferencváros neve az elmúlt évszázadban az egységről, az összefogásról szólt. Klubunk mai válságának nem lehet kizárólag a labdarúgók gyenge szereplése az oka, hiszen fordult már elő ilyen korábban is.

Ugyanakkor a garázda, felelőtlen, magukat szurkolónak nevező személyek a legmélyebb erkölcsi válságba taszíthatják szeretett egyesületünket. Mi, egykori ferencvárosi labdarúgók, akik a klubszeretet és az egyetértés szellemében éltünk, elhatárolódunk a DVTK elleni bajnoki mérkőzésen látott cselekedetektől.

Egyben kérjük a klub vezetését, valamint a magyar hatóságokat, nevezzék meg a felelősöket, teremtsenek olyan környezetet, amiben ismét családi szórakozássá válhat egy-egy mérkőzés, és félelem nélkül ülhet bárki a gyermekével, szeretteivel, barátaival az Albert-stadion lelátóján.

Kérjük hajdani futballistáinkat, álljanak mellénk az ügyben, s számítunk szurkolóink erkölcsi támogatására is. Egykori társaink névvel a [email protected] címen csatlakozhatnak felhívásunkhoz.

Köszönettel, a klub volt játékosai:
Albert Flórián, Rudas Ferenc, Szabó László, Dr. Fenyvesi Máté, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula, Martos Győző, Bálint László, Máté János, Vépi Péter, Mucha József, Ebedli Zoltán, Szokolai László, Takács László, Szántó Gábor, Pogány László, Rab Tibor, Koch Róbert, Limperger Zsolt, Strausz László, Keller József, Topor Antal, Bánki József, Kincses Sándor, Dzurják József, Dukon Béla, ifjabb Albert Flórián, Páling Zsolt, Bús Iván, Nagy Zsolt, Telek András, Szűcs Mihály, Hrutka János, Horváth Péter, Nyilas Elek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik