Fájhat Erős Károly feje: kritikája feszültséget keltett Rákospalotán

Vágólapra másolva!
2008.10.30. 09:33
A REAC középpályása a Nemzeti Sport szerdai számában fogalmazott meg kritikát Lisztes Krisztián és Balaskó Iván teljesítményével kapcsolatban, és ezzel Kutasi Róbert sportigazgató szerint túllőtt a célon. A felek csütörtökön ülnek le egymással, hogy elsimítsák a feszültséget.
Fájhat Erős Károly feje, kritikájával túllőtt a célon
Fotó: NS-archív (Németh Ferenc)
Fájhat Erős Károly feje, kritikájával túllőtt a célon
Fájhat Erős Károly feje, kritikájával túllőtt a célon
Fotó: NS-archív (Németh Ferenc)
Fájhat Erős Károly feje, kritikájával túllőtt a célon
Erős Károly nem hazudtolta meg önmagát: ami a szívén, az a száján. A REAC 36 esztendős középpályása néha úgy viselkedik, mint az elefánt a porcelánboltban. Az elnyűhetetlen játékos (dacolva a diplomatikus megnyilatkozás írott s íratlan szabályaival) a Nemzeti Sport szerdai számában kendőzetlenül mondta el véleményét néhány, sárga-kék mezben szereplő labdarúgóról.

A csupa szív futballista nem rejtette véka alá: nincsen megelégedve két játékostársa erőnlétével sem. Mert hát hiába alkot remek közösséget a rákospalotai csapat, ha immár az utolsó helyre csúszott vissza a bajnoki táblázaton. Erős Károly szerint a sikertelenség (egyik…) oka, hogy „többen a bajnoki rajt előtt estek be hozzánk, és gondjuk van az erőnlétükkel. Ott van például Lisztes Krisztián és Balaskó Iván. Előbbi három, utóbbi két évig nem játszott. A nyári felkészülést kihagyták, és ez érződik a játékukon. Ki kell mondani: eddig egyikük sem tudott kellően segíteni a csapatnak.”

Ami a kritikát illeti: nem alaptalan. Nyilván az érintettek is érzik, hogy eddigi teljesítményük messze elmarad a várakozástól. De az együttes vezetőedzője, Aczél Zoltán már a rajt előtt hangsúlyozta (később viszont nem szívesen takarózott ezzel), hogy a vártnál később álltak össze a nyáron, a kerettagok közül sokaknak van – főképp erőnléti – lemaradásuk.

Ám az új évi alapozás gyógyír lehet a bajokra; Erős Károly úgy vélte Balaskó Iván, valamint Lisztes Krisztián kapcsán: „Alig várom a téli felkészülést, amelyet végiggürcölve ők is a csapat erősségei lehetnek. Ha azután sem megy nekik, hagyják abba.”

Magasra szökött Kutasi Róbert vérnyomása, amikor az ominózus nyilatkozatot olvasta. Főképp, mert a sportigazgató úgy véli, mindenki számára elfogadott, világos szabályok érvényesek Rákospalotán – és a be nem tartásuk következményekkel jár.

„Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárki is megengedhesse magának csapattársai kritizálását – szögezte le Kutasi Róbert. – Nálunk ez nem szokás sem a pályán, sem az öltözőben, sem pedig másutt. Kritikával csakis az elnök úr, a sportigazgató, valamint a vezetőedző élhet. Más nem. Ezt tudomásul kell venni!” A rákospalotaiknál csütörtökön kerül tárgyalásra az ügy, amikor is a három érintett játékos és Aczél Zoltán vezetőedző Kutasi irodájában tesz látogatást.

A TELJES CIKKET MEGTALÁLHATJÁK A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik